تاثیر گذاری دستگاه (TENS) بر روی دردهای نوروپاتی و درد های فیبرومیالژیا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی و نقش تکنولوژی در کسب و کارهای نوین
  • کد COI اختصاصی: SETIET02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا آزاد

مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق موسسه غیرانتفاعی علامه دهخدا قزوین ایران

سمانه حاجی محمدباقر

دکتری مهندسی پزشکی، دانشگاه دانش البرز قزوین، ایران

چکیده

TENS اغلب در درمان دردهای مزمن استفاده می شود TENS در وهله اول با تحریک اعصاب حسی باعث کاهش درد می شود، سپس مکانیسم های طبیعی ضد درد مثل آزاد شدن مورفین های طبیعی بدن را تحریک و فعال می کند. با ارسال پالس های الکتریکی مناسب، گیرنده های لمسی تحریک می شوند، و از طریق فرایندی هوشمند که در نخاع اتفاق می افتد، پیام درد توسط مغز دریافت نمی شود. توجه داشته باشید این فرایند علت بروز درد را برطرف نمی کند، همچنین تسکین درد برای همیشه ادامه نخواهد داشت. بلکه این روش تسکین موقتی برای شما فراهم می کند تا بتوانید بهتر حرکت کرده و از طریق تمرینات مناسب، تغذیه، استفاده از مواد مغذی، استراحت و غیره به درمان علت درد بپردازید. این روش برای تسکین درد بدون استفاده از داروبرای بیماران مورد استفاده قرار میگیرد. این تحریک، یک شکل از انرژی الکتریکی است که به صورت موج های مختلف بر اعصاب وارد می شود. چنانچه این امواج الکتریکی از طریق الکترودهای واقع در روی پوست دریافت شوند، TENSیک روش غیر تهاجمی میباشدکه در آن مسیر سیگنال های عصبی که به سمت مغز و نخاع می روند، مسدود می شود. پیام های درد می تواند به حدی تغییر کند که باعث تسکین درد به طور موقت و یا طولانی مدت شود در این روش سلول ها تحریک می شوند تا تمرکز آن ها از انتقال سیگنال های درد برداشته شود و یا سلول های مغزی تحریک می شوند تا به بدن شما دستور دهند که مواد مسکن طبیعی را ترشح کند. این تحریکات الکتریکی می تواند علاوه بر کنترل درد، باعث کاهش یا بهبود کامل اسپاسم عضله ویا بهبودی گردش خون در محل گردد.

کلیدواژه ها

TENS، تهاجمی، حاد ، امواج الکتریکی، مزمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.