بررسی نحوه تشکیل و دیاژنز معدن بور قره گل زنجان

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,181

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI05_067

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1385

چکیده مقاله:

معدن بور قره گل تنها معدن بور ایران است که در رسوبات قاره ای سازند قرمز بالائی قرار گرفته است . کانیهای تشکیل دهنده این کانسار بوراتهای آبدار منیزیم، منیزیم - کلیسیم و کلیسیم می باشند که هیدروبوراسیت (بورات منیزیم - کلیسیم ) مهمترین کانی کانسار می باشد (حدود 80 درصد ). دو سیستم گسلی محدوده ی کانسار را مشخص می کنند، گسلهای با امتداد شمال شرقی - جنوب غربی به عنوان معبری برای محلولهای سازنده کانسار و همچنین ایجاد کننده فضا های لازم برای جایگزینی کانسار عمل کرده اند . آنالیزهای شیمیایی انجام شده بر روی سنگهای در بر گیرنده کانسار نشان داده است که با فاصله گرفتن از توده اصلی کانسار از میزان محتوی بور لایه ها کاسته می شود . به نظر می رسد شسته شدن سنگهای ولکانیکی منطقه به وسیله آبهای سطحی و سپس گرم شدن آنها در اثر نفوذ در اعماق و چرخش در درز و شکافهای ناحیه نقش اصلی را در تامین بور داشته است . تاثیر دیاژنز در کانسار بصورت کانی های ثانویه مانند کلمانیت وپریسیت مشاهده می شوند که حاصل واکنش آبهای جوی فرورو با توده اصلی کانسار (هیدرو بوراسیت ) می با شند .

نویسندگان

حسن کاظمی

دانشجو ی کار شناسی ارشد رسوب شناسی دانشگاه تهران

حسین رحیم پور بناب

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فرجباستانی م.، 1376، پایان‌نامه کیناسی‌ارشد نلشگلهشهیدبهشتی، 273 ص. ...
  • نکی، ر.، 374 1، بررسی وضعیتکانیهای‌بو در یلن وجها وزارت‌معن ...
  • Alonso R. N., 1991, Evaporatas neogenas de los Andes centals ...
  • Orti, F. and Alonso, R. N., 2000, Gypsum - hydroboracite ...
  • نمایش کامل مراجع