نگرشی بر کانی سازی طلا در منطقه کوه زر تربت حیدریه
محل انتشار: پنجمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,501
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI05_040
تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1385
چکیده مقاله:
منطقه کوه زر در فاصله 35 کیلومتری غرب شمال غربی شهرستان تربت حیدریه و 5 کیلومتری روستای فدیهه، در استان خراسان قرار دارد. این منطقه جزیی از کمربند ولکانوپلوتونیک شمال گسل درونه می باشد و از نظر ساختاری در زون تکنارکه بخشی از خرد قاره ایران مرکزی-شرقی است، قرار دارد. سنگهای منطقه شامل دو واحد اصلی، مجموعه سنگهای آذرآواری-آتشفشانی با سن ائوسن میانی و سنگهای گرانیتوئیدی نیمه عمیق است. مهمترین سیمای کانی سازی در منطقه ، کانی سازی بصورت رگه ای و رگچه ای است، که توسط گسلهای منطقه کنترل شده اند. کانیهای اصلی تشکیل دهنده مناطق کانی سازی، کوارتز و اسپیکولاریت بوده و مقدار کانیهای سولفیدی اندک است. دگرسانیهای موجود عبارتند از کلریتی شدن، سیلیسی شدن و به مقدار کم آرژیلیتی. متوسط عیار طلا حدود 6-3 گرم در تن می باشد. در منطقه آثار فعالیتهای معدنی قدیمی شامل تونلها، سرباره،آسیاب های سنگی و غیره دیده می شوند، که بیانگر اهمیت معدنی منطقه کوه زر در زمانهای گذشته است.
نویسندگان
بهرام شیرزاده
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
بهمن شیرزاده
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
حمید امیرخانی منفرد
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
محمد حسن کریم پور
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :