سنجش جیوه ادرار در دانشجویان و اساتید دانشکده دندانپزشکی دارای مواجهه با بخارات جیوه به روش جذب اتمی بخار سرد

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TKJ-11-1_008

تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: دندانپزشکان، به دلیل مواجهه شغلی با آمالگام، در معرض استنشاق بخار جیوه هستند که سلامتی آن ها را به مخاطره می اندازد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر بخار جیوه بر غلظت جیوه ادرار دانشجویان و متخصصان دندانپزشکی یکی از دانشکده های دندانپزشکی ایران بود. روش بررسی: جامعه مورد مطالعه شامل ۴۰ نفر از دانشجویان و ۱۰ نفر اساتید دندانپزشکی بودند. نمونه ادرار در پایان وقت کاری جمع آوری و غلظت جیوه آن با روش طیف سنجی جذب اتمی بخار سرد اندازه گیری شد. پرسشنامه ای به منظور  تعیین تاثیر برخی عوامل شخصی و محیطی بر میزان جیوه ادراری توسط افراد تکمیل شد. آنالیز اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss انجام شد. یافته ها: میانگین جیوه ادرار دانشجویان دندانپزشکی μg/l ۳۴/۴ ± ۱۸/۱۵ و متخصصین ترمیمی μg/l ۰۵/۱ ± ۱۱/۴ بدست آمد. اختلاف معنی داری بین غلظت ادراری جیوه در دو گروه فوق وجود داشت (۰/۰۰۱>P). در اساتید بین جیوه ادراری و ساعت کاری در روز همبستگی منفی بدست آمد (r=-۰/۷۸۹ ،P=۰/۰۰۷). همچنین در این مطالعه بین جیوه ادراری با جنس، سن، نوع آمالگام مصرفی، مصرف سیگاری و تعداد ترمیم های آمالگامی از لحاظ آماری ارتباط معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: اگرچه سطح جیوه ادراری تمام نمونه ها از مقدار توصیه شده توسط ACGIH کمتر بود با این حال توصیه می شود به طور مرتب میزان جیوه محیط کار دندانپزشکان ارزیابی گردد.  

نویسندگان

سید تقی میر محمدی

Assistant Professor, Occupational Health Department, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

سیده زهرا حسینعلی پور

MSc Student, Department of Occupational Health Engineering, School of Health, mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

آرام تیرگر

Associate professor of Occupational Health, Social Determinants of Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.

بیژن شعبانخانی

Assistant Professor, Department of Biostatistics, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ‎۱.‎ American Dental Association. Dental Amalgam: Update on safety concerns ...
  • URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۸۰۳۶-fa.html (Persian)‎‎۳۴.‎ Joshi A, Douglass CW, Kim HD, Joshipura ...
  • نمایش کامل مراجع