تغییرات آستانه شنوایی کارگران یک صنعت فولاد سازی: پیگیری ۵ ساله
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 268
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-12-3_005
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: صدا یکی از مهمترین عوامل زیان آور در محیط کار محسوب می شود. آثار فیزیولوژیک صدا بر روی انسان به صورت تدریجی در دراز مدت بروز می کند. علی رغم پیشرفت های صنعتی مواجهه با صدای بیش ازحد مجاز کماکان یکی از معضلات بهداشتی کارگران در جهان می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر صدا بر افت شنوایی کارگران صنعت فولاد بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی - مقطعی طراحی و اجرا شد. جامعه مورد بررسی ۱۲۱ نفر از کارگران یک صنعت نورد فولاد بودند که ادیومتری ۵ ساله آنها از سال ۹۱ تا ۹۵ مورد مطالعه قرار گرفت. آزمون ادیومتری این کارگران در ۵ سال مورد مطالعه توسط یک دستگاه ادیومتر انجام شده بود. نتایج ادیومتری آن ها با رعایت اصول اخلاقی از پرونده پزشکی آن ها استخراج و مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش ۲۱ صورت گرفت و جهت آنالیزهای آماری از آزمون های T-Test و Wilcoxon Signed Ranks Test استفاده شد.
نتایج: میانگین سنی شرکتکنندگان ۹۲/۴ ± ۸۸/۳۸ سال و میانگین سابقه کاری ۵۷/۳ ± ۹۴/۱۰ سال بود. در این مطالعه، افزایش تدریجی میانگین آستانه شنوایی در فرکانس های مختلف در هر دو گوش از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ دیده شد.
نتیجه گیری: صدا به عنوان یک عامل زیان آور در صنعت فولاد باعث افزایش تدریجی آستانه شنوایی در کارگران در معرض مواجهه می شود.
کلیدواژه ها:
Noise Induced Hearing Loss ، Steel Industry Workers ، Noise ، Noise Exposure ، افت شنوایی ناشی از صوت ، کارگران صنعت فولاد ، صدا ، مواجهه با صدا
نویسندگان
سید روح الله میری
Aligodarz Health center, Lorestan University of Medical Sciences, Aligodarz, Iran
احمد رضا زمانی
Kerman Health Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
اطهره نصری
Kerman Health Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
هادی هادیزاده گوکی
Safety and Health Manager of Barez Rubber Company of Kerman, Kerman, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :