شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی در پرستاران بخش های متفاوت بیمارستان مادر یزد قبل و بعد از ارائه راهکارهای کنترلی پیشنهادی با استفاده از روش SHERPA در سال ۱۳۹۷
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 223
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-12-3_002
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: با وجود تلاش های گسترده جهت کاهش خطای انسانی در حوزه های متفاوت شغلی، همچنان اعمال و رفتارهای ناایمن علت اصلی بسیاری از حوادث می باشند. رخداد خطاهای پزشکی در سیستم های مراقبت های بهداشتی و درمانی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل کاهش کیفیت خدمات در این حوزه در سال های اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. ازاین رو این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی انواع خطاهای انسانی در بین پرستاران بیمارستان مادر یزد صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی-تحلیلی در سال ۱۳۹۷ در بیمارستان مادر یزد صورت گرفت. تمامی وظایف پرستاری در بخش های زنان، نازایی، اورژانس، مراقبت های ویژه نوزادان و لقاح خارج از بدن بیمارستان، شناسایی و با استفاده از روش آنالیز سلسله مراتبی وظایف (HTA) به زیر وظایف تقسیم و سپس با استفاده از روش SHERPA مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته اند.
نتایج: بیشترین تعداد خطاها به ترتیب در بخش زنان (۸۳)، نازایی (۷۵)، اورژانس (۵۳)، مراقبت های ویژه نوزادان (۳۲) و لقاح خارج از بدن (۶) بوده است. بیشترین درصد خطا مربوطه به عملکردی در تمامی بخش ها می باشد. کمترین خطا نیز مربوط به خطای انتخاب بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهند که خطاهای عملکردی سهم عمده ای از خطاها را به خود اختصاص داده اند که می بایست اولویت راهکارهای کنترلی در هر بخش برای این نوع خطاها در نظر گرفته تا از بروز این نوع خطاها جلوگیری شود. میزان خطاهای شناسایی شده بعد از ارائه راهکارهای کنترلی پیشنهادی در تمامی بخش ها نشان دهنده این حقیقت بود که می توان با به کارگیری این راهکارها به سطوح قابل قبولی از ریسک دست یافت.
کلیدواژه ها:
Human Error ، Hospital ، Nurse ، SHERPA ، Control Strategies ، خطای انسانی ، بیمارستان ، پرستار ، SHERPA ، راهکارهای کنترلی
نویسندگان
رضا جعفری ندوشن
Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
غلامحسین حلوانی
Department of Ergonomics, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
فرزانه فیروزی
M.Sc student of Ergonomics, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :