اثر تمرینات مقاومتی با وزن بدن (TRX) بر سطوح سرمی پرپتین، آدروپین و فاکتورهای متابولیکی مرتبط با سندروم متابولیک در مردان سالمند دارای اضافه وزن
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 26، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 192
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-26-3_006
تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: پرپتین و آدروپین از سیتوکاین های درگیر در فرآیندهای متابولیکی هستند که با اضافه وزن و افزایش سن ارتباط دارند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ۱۲ هفته تمرینات TRX بر سطوح سرمی پرپتین، آدروپین و فاکتورهای متابولیکی مرتبط با سندروم متابولیک در مردان سالمند دارای اضافه وزن بود.
مواد و روش ها: در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد ۳۰ نفر از مردان سالمند دارای اضافه وزن با میانگین سنی (۳۹/۱±۳۳/۶۴) سال به صورت دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند و به طور تصادفی، در دو گروه تمرینی TRX و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی در یک برنامه تمرینی TRX، به مدت ۱۲ هفته و هر هفته ۳ جلسه به مدت ۶۰ دقیقه به تمرین پرداختند. شدت تمرینات توسط مقیاس درک فشار بورگ (RPE) کنترل شد. قبل و بعد از آخرین جلسه تمرین، مقادیر سرمی پرپتین، آدروپین و مقاومت به انسولین اندازه گیری شد.
نتایج: تمرینات TRX، موجب کاهش معنی داری در سطح سرمی پرپتین (۰/۰۰۰۱=P) و شاخص مقاومت به انسولین (۰/۰۱=P) و افزایش معنی دار آدروپین (۰/۰۱=P) در پس آزمون گروه تجربی شد. همچنین نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که میزان پرپتین (۰/۰۰۰۱=P) و شاخص مقاومت به انسولین (۰/۰۱=P) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار و سطح آدروپین افزایش معنی داری را نشان داد (۰/۰۰۱=P). مقادیر درصد چربی (۰/۰۱۹=P) در گروه تجربی کاهش معنی داری داشت (۰/۰۵>P).
نتیجه گیری: به نظر می رسد تمرینات مقاومتی با وزن بدن با کاهش پرپتین و درصد چربی و افزایش آدروپین سرمی سالمندان دارای اضافه وزن در بهبود مارکرهای مرتبط با دیابت موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه افرونده
Department of Physical Education and Sport Sciences, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, I.R. Iran.
محمدابراهیم بهرام
Department of Physical Education and Sport Sciences, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :