تبیین نقش سرمایه اجتماعی در رابطه بین رهبری تحول آفرین و توانمند سازی کارکنان سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کاربرد دانش و اصول حسابداری در کارآفرینی و کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MHKCONF01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زاهدی

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محمدجواد طاهریان

کارشناس ارشد مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران

مصطفی زاهدی

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

هدف پژوهش حاضر تبیین نقش سرمایه اجتماعی در رابطه بین رهبری تحول آفرین و توانمند سازی کارکنان سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران بود. از نظر روش شناسی این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد، جامعه آماری تحقیق حاضر کارکنان سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران که حدود ۳۱۷نفر میباشند. حجم نمونه بر طبق فرمول کوکران ۱۷۴نفر در نظر گرفته شد. جهت انتخاب نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. به منظور گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه رهبری تحول آرین باس و آولیو ( ۲۰۰۰)، توانمندسازی روانشناختی از پرسشنامه اسپریتزر و پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (۱۹۹۸) استفاده شد که همگی پایایی و روایی داشتند، همچنین جهت آزمون فرضیات نیز در بخش آمار استنباطی با استفاده از نرم فزار SPSS و آزمون رگرسیون خطی ساده و چند متغیره استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده %۲۰ از تغییرات توانمندسازی توسط ملاحظه فردی ، %۲۶ توسط ترغیب ذهنی ، %۱۱توسط انگیزش الهام بخش و %۲۵.۸ توسط نفوذ آرمانی تبیین میگردد. میانجی گری سرمایه اجتماعی در بین رهبری تحول آفرین و توانمندسازی کارکنان برابر ۰.۲۸می باشد که سطح معناداری نیز نشان میدهد این میزان معنادار است(Sig< ۰/۰۵).

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی ، رهبری تحول آفرین ، توانمند سازی کارکنان، شهرداری تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.