بررسی همافزایی نانوژلهای کیتوزان لود شده با وانکومایسین و اینترفرون گاما بر بیان ژن TNF-α در موشهای آلوده شده با استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 309
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AMFI-8-1_004
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1401
چکیده مقاله:
مشکل فزاینده مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس، تلاش های تازه ای را برای کشف عوامل ضدمیکروبی جدید برانگیخته است. یکی از این روش های نوین، استفاده از نانوذرات است. هدف از این مطالعه، سنتز نانوژلهای کیتوزان لودشده با وانکومایسین و اینترفرون گاما (γ(IFN- و بررسی بیان ژن TNF-α در موشهای آلوده به استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) می باشد. پس از سنتز نانوژل کیتوزان و تایید آن، بارگذاری وانکومایسین و γIFN- در این نانوژلها انجام و توسط آنالیز FTIR تایید شد. سپس، فعالیت ضدباکتریایی نانوژلها ارزیابی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) در مورد نانوژل لود شده با وانکومایسین در pHهای ۶/۵ و ۷/۴، به ترتیب µg/ml ۸ و ۶۴ به دست آمد. MIC در مورد نانوژل کیتوزان و نانوژل لود شده با γIFN-، ۱۰۲۴ و در مورد وانکومایسین آزاد، µg/ml ۱ در هر دو pH محاسبه شد. سپس، ۴۸ راس موش به ۶ گروه کنترل، MRSA، نانوژل، نانوژل دارو، نانوژل γIFN- و نانوژلهای (دارو و γIFN-) تقسیم شدند. پس از آلوده شدن گروهها (غیر از کنترل) با MRSA، mg/kg۱۰۰ از نانوژل، نانوژل دارو، نانوژل γIFN- و نانوژلهای (دارو و γIFN-)، به ترتیب به گروههای ۳ تا ۶ اضافه شد. در ادامه، در ساعات ۶، ۱۲ و ۲۴، از هر گروه تعدادی موش بیهوش شدند و طحال آنها جهت بررسی بیان ژن TNF-α به روش RT-PCR ارزیابی شد. بر طبق نتایج، در گروههای ۴، ۵ و ۶ در مقایسه با گروه MRSA، بیان ژن TNF-α پس از ۲۴ ساعت کاهش معنیدار نشان میدهد. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت تزریق همزمان نانوژل دارو و نانوژل γIFN- در موش های آلوده تاثیر بسیار بیشتری در مقایسه با تزریق تکی هر کدام از این نانوژلها دارد.
کلیدواژه ها:
استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین(MRSA) ، نانوژل کیتوزان ، وانکومایسین ، اینترفرون گاما (IFN-γ) ، فاکتور نکروز دهنده تومور (TNF-α)
نویسندگان