بررسی اثر پودر،عصاره و اسانس گیاه آویشن بر کپک آسپرژیلوس نایجر و مخمر ژئوتریکوم کاندیدوم در ماست و افزایش ماندگاری آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI20_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امینی بیدختی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

سیدعلی مرتضوی

استاد دانشگاه فردوسی مشهد

آرش کوچکی

استاد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

دراین مطالعه اثر پودر عصاره و اسانس گیاه آویشن درغلظت های 0و0.5و1 درصد دربرابر 106cfu/gr کپک آسپرژیلوس نایجر و مخمر ژئوتریکوم کاندیدوم و باکتریهای آغاز گر درماست به مدت 14 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرارگرفت و طی این مدت از لحاظ میکروبیولوژیکی شیمیایی و ارگانولپتیکی مورد بررسی قرارگرفت بررسی نتایج نشان داد که پودرآویشن فقط درسطح 1 درصد اثر ممانعت کنندگی داشته و اسانس آویشن درسطح 1 درصد بهترین بازدارندگی را درمقابل کپک آسپرژیلوس نایجر و مخمر ژئوتریکوم کاندیدوم دارا می باشد با بررسی نتایج میکروبی بدست آمده و ارزیابی حسی نمونه ها بهترین اثر بازدارندگی در مقابل آسپرژیلوس نایجر و ژئوتریکومکاندیدوم مربوط به اسانس 0.5 درصدآویشن می باشد اثر این افزودنیها برروی باکتریهای آغاز گر در ماست نشان داد که به جز درغلظت 1 درصد اسانس اویشن دربقیه غلظت های پودرعصاره و اسانس اثر ممانعت کنندگی برروی باکتریهای آغاز گر مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

آویشن - ماست - آسپرژیلوس نایجر - ژئوتریکوم کاندیدوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.