ارتباط چند شکلی تک نوکلئوتیدی ناحیه اینترون (C۲۲۳۹T) ژن بتا۴-دیفنسین با صفات تولید شیر و تعداد سلول های بدنی در گاوهای هلشتاین
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 143
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-12-34_016
تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1401
چکیده مقاله:
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: دیفنسین ها پپتیدهای ضد میکروبی کوچکی هستند که نقش مهمی در ایمنی ذاتی به عهده دارند. از این رو، ژن های کدکننده آنها می توانند به عنوان نشانگر، در انتخاب به کمک نشانگرها، به بهبود صفت اقتصادی دام های اهلی کمک بسزایی کنند. از این رو، هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین چند شکلی تک نوکلئوتیدی جایگاه ۲۲۳۹ ناحیه اینترون ژن بتا۴-دیفنسین با صفات تولید شیر و تعداد سلولهای بدنی در گاوهای هلشتاین بود.
مواد و روشها: برای این منظور، در مجموع تعداد ۱۸۲ راس گاو شیری هلشتاین انتخاب و DNA ژنومی استخراج شد. سپس، با استفاده از آغازگرهای مناسب قطعه ای به طول ۳۹۳ جفت باز، در برگیرنده جهش جایگاه مورد نظر (از جایگاه ۲۱۰۰ الی۲۴۹۳ ژن بتا-۴ دیفنسین به شماره دسترسی AF۰۰۸۳۰۷.۱)، توسط تکنیک واکنش زنجیره پلی مراز تکثیر شد. سپس محصولات تکثیر شده از این ناحیه از اینترون ژن بتا۴-دیفنسین توسط تکنیک تفاوت فرم فضایی رشته های منفرد (SSCPs) و متعاقبا، تعیین توالی مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی ارتباط بین چند شکلی تک نوکلئوتیدی با صفات تولید شیر و تعداد سلول های بدنی از رویه مدل خطی عمومی (GLM) نرمافزار SAS (نسخه ۹/۱) استفاده شد.
یافتهها: نتایج این پژوهش حضور سه الگوی متفاوت SSCP در جمعیت مورد بررسی را نشان داد که نتایج تعیین توالی وجود چندشکلی تک نوکلئوتیدی جایگاه ۲۲۳۹ (جایگزینی C با T) در این ناحیه را تایید کرد. فراوانی ژنوتیپ های CC، CT و TT شناسایی شده بر اساس توالیهای بدست آمده در جمعیت مورد مطالعه به ترتیب ۰/۷۹، ۰/۱۳ و ۰/۰۸ بود. ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ جهش جایگاه ۲۲۳۹ ژن بتا ۴-دیفنسین و صفات تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین و تعداد سلول های بدنی در نمونههای مورد بررسی مشاهده نشد. اگرچه، تمایل نزدیک به معنی داری بین ژنوتیپ ها و مقدار تولید شیر مشاهده شد (۰/۱=p). میانگین تولید شیر و تعداد سلول های بدنی برای ژنوتیپ TT نسبت به ژنوتیپ های دیگر بیشتر بود در صورتی که ژنوتیپ های CT و CC به ترتیب کمترین تولید شیر و تعداد سلول های سوماتیکی را نشان دادند.
نتیجهگیری: در این پژوهش، ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ های شناسایی شده با صفات تولیدی شیر و تعداد سلول های بدنی مشاهده نشد ولی این ارتباط برای صفت مقدار تولید شیر روزانه تمایل به معنی داری نشان داد. همچنین نتایج نشان داد ژنوتیپ های TT و CT برای این جهش به ترتیب دارای بیشترین و کمترین مقدار تولید شیر بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی محقق دولت آبادی
Animal Science Department, Faculty of Agriculture Science, University of Yasouj, Yasouj, Iran
اعظم رحیمی رضایی
Animal Science Department, Faculty of Agriculture Science, University of Yasouj, Yasouj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :