خودکارآمدی و کارآمدی گروهی معلمان زبان انگلیسی ایرانی به عنوان عوامل پیشبینیکننده رضایت شغلی آنان: رویکرد مدل معادلات ساختاری
محل انتشار: فصلنامه روان شناسی تربیتی، دوره: 17، شماره: 60
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 253
فایل این مقاله در 33 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEP-17-60_011
تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1401
چکیده مقاله:
به منظور کمک به درک بیشتر نقش متغیرهای وابسته به معلم ، که در حوزهی آموزش زبان بسیار مورد توجه بودهاند، تحقیق حاضر به بررسی نقش خودکارآمدی۱ و کارآمدی گروهی معلمان۲ به عنوان عوامل پیشبینی کننده رضایت شغلی۳ در میان معلمان زبان انگلیسی ایرانی میپردازد. بدین منظور، با استفاده از نمونهگیری دردسترس، با بکارگیری نمونهگیری دردسترس، یک نمونه ۱۷۹ نفری از معلمان زبان انگلیسی در ایران سه پرسشنامه مربوط به سه متغیر خودکارآمدی معلم، کارآمدی گروهی معلمان، و رضایت شغلی را کامل نمودند. نتایج بررسیهای مدل معادلات ساختاری۴ نشاندهندهی این بود که کارآمدی گروهی معلمان بیانگر ۱۶.۸ درصد از واریانس موجود در رضایت شغلی و خودکارآمدی معلم تبیین کنندهی ۲۴ درصد از واریانس رضایت شغلی معلمان بود. اگرچه هر یک از این دو متغیر تاثیر منحصر به فرد معنیداری۵ بر روی رضایت شغلی داشتند، تاثیر خودکارآمدی از کارآمدی گروهی معلمان به عنوان عامل پیشبینیکننده در میزان رضایت شغلی بیشتر بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه استاجی
دانشیار آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
جلیل فتحی
دانشیار آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
عارفه امینی فسخودی
دانشجوی دکتری، گروه زبان انگلیسی، دانشکده ادبیات، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :