ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مواجهه با مواد شیمیایی در صنعت پتروشیمی (مطالعه موردی شرکت پتروشیمی پارس و آریاساسول)
محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,916
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME02_272
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1391
چکیده مقاله:
مهمترین اثرات سوء زیست محیطی مرحله ساخت و ساز یک مجتمع پتروشیمی شامل تغییر کاربری اراضی، افزایش سرو صدا، آلودگی های آب و هوا و تولید زایدات و ... می باشد. در حالیکه مهمترین آلودگیهای احتمالی یک مجتمع پتروشیمی درحال بهره برداری شامل زایدات خطرناک با سمیت فوق العاده زیاد نظیر کلرین، قابلیت انفجار ، اشتعال و سمیت در فرایندها و تولید مواد با خاصیت واکنشهای شیمیایی سریع، انتشار آلاینده های هوا شامل اکسیدهای گوگرد، کربن، ترکیبات کلرینه، ازته و آمونیاک و ... میباشد. نوع و میزان آلایندگی ها در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی، براساس نوع مواد مصرفی، تولیدی و همچنین مرحله فرایندهای این صنایع متفاوت است. در ایران بالغ بر 36 مجتمع پتروشیمی در حال بهره برداری و یا در حال احداث میباشد. به همین منظور با توجه به تنوع و گستردگی میزان مواجهه کارکنان مجتمع های پتروشیمی کشور با عوامل زیان آور شیمیایی محیط کار، استفاده از یک روش مشخص و مدون برای ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مواجهه با این عوامل شیمیایی ضروری می باشد. فلذا در این پژوهش، ریسک بهداشتی ناشی از مواجهه با مواد شیمیایی اتیل بنزن، استایرن و هگزان در مجتمع های پتروشیمی پارس و آریاساسول منطقه پارس جنوبی مورد ارزیابی قرار گرفته است. به همین منظور، ابتدا وظایف شغلی و فرایندهای کاری کارکنان تعیین و سپس عوامل شیمیایی موجود در هر یک از وظایف شغلی شناسایی گردید. پس از آن درجه خطر (HR) و درجه مواجهه کارکنان (ER) با مواد مذکور محاسبه شده است سپس سطح ریسک بهداشتی مواجهه با مواد شیمیایی از طریق ماتریس رتبه بندی و فرمولهای استاندارد CDI و در نهایت اقدامات کنترلی و اصلاحی مربوطه ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
مواد شیمیایی آلاینده صنایع پتروشیمی ، ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مواجهه با ماده شیمیایی ، تعیین درجه خطر (HR) ، تعیین درجه مواجهه با مواد شیمیایی (ER) ، اقدامات کنترلی و اصلاحی
نویسندگان
سید میلاد رضوی
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران
تورج نصر آبادی
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :