بررسی میانگین غلظت ماهانه و سالانه آلاینده های هوا در کلان شهر تهران (ایستگاه های سنجش آلودگی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در سال های ۱۳۹۱ الی ۱۳۹۷)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 292
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ENVJ-5-69_001
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1401
چکیده مقاله:
رفع آلودگی های زیست محیطی امروزه به یکی از اصلی ترین دغدغه های بشر تبدیل شده است. کیفیت هوا در شهرها بستگی به شرایط جوی و میزان تولید آلاینده ها دارد. امروزه آلودگی هوا به عنوان یکی از پیچیده ترین معضلات جوامع بشری می باشد که تاثیرات منفی بسیاری بر سلامت موجودات زنده و به خصوص انسان بر جای گذاشته است.در این تحقیق میانگین غلظت ماهانه و سالانه آلاینده های هوا در ایستگاه های سنجش آلودگی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در ساال های ۹۱ الی ۹۷ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، غلظت بیش تر آلاینده های اصلی شهر تهران در سال ۹۷ روند نسبتا کاهشی نسبت به سال گذشته داشته است. آمار مقایسه ای میانگین غلظت سالانه آلاینده های شاخص نشان می دهد، میزان آلاینده CO در سال ۹۷ در اکثر ایستگاه ها و میزان آلاینده O۳ در تمامی ایستگاه ها نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، (لازم به توضیح است که آلاینده ازن ایستگاه شکوفه در سال ۹۷ به ایستگاه ژئوفیزیک منتقل گردیده است). متوسط غلظت آلاینده NO۲، SO۲، PM۱۰ و PM۲.۵ در ایستگاه های سنجش آلودگی هوا و مقایسه آن با استاندارد (WHO) نشان می دهد، تمامی ایستگاه ها در وضعیت نامطلوب و بالاتر از حد استاندارد قرار دارد.
کلیدواژه ها:
آلودگی هوا ، میانگین غلظت ، ایستگاه های سنجش ، آلاینده های شاخص ، اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران
نویسندگان
محمد رستگاری
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران
المیرا موسی زاده نمینی
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران
نسرین هاشمی تنکابنی
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :