بررسی الگوی شاخص های استنادی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی همدان: امکان سنجی پیش گویی شاخص های علم سنجی
محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 4، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CJS-4-1_001
تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: امروزه استخراج شاخص های علم سنجی در پیش بینی وضعیت علمی پژوهشگران، سازمان و کشورها در عرصه های گوناگون ملی، بین المللی کاربردهای فراوانی پیدا کرده است. هدف مطالعه حاضر، تعیین میزان مشارکت در تولید علم و الگوی مشارکت پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس سه پایگاه اطلاعاتی Web of Science، Scopus و Google Scholar می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع علم سنجی و کاربردی است و بر اساس اطلاعات ۱۰۰ پژوهشگر برتر پایگاه اطلاعاتی ISI از نظر تعداد مقالات در سال ۲۰۱۴ انجام شد. تعداد مقالات، استنادات، شاخص اچ ایندکس برای این ۱۰۰ نفر برتر از پایگاه های WoS، Scopus و Google Scholar از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ استخراج گردید. تحلیل ها با استفاده از نرم افزار SPSS، Stata و R انجام شد.
یافته ها: تعداد انتشارات و استنادات در هر سه پایگاه طی سه سال روندی افزایشی داشته است. همبستگی تعداد انتشارات گوگل اسکالر با تعداد استنادات وب علوم و اسکوپوس ضعیف اما معنی دار بود. برازش مدل رگرسیون دوجمله ای منفی نشان داد، افزایش یک مقاله در گوگل اسکالر هفت درصد تعداد انتشارات وب علوم و اسکوپوس را افزایش می دهد. برازش مدل رگرسیون دوجمله ای منفی متورم در صفر نشان داد، شانس صفر بودن تعداد استنادات اسکوپوس و وب علوم با افزایش یک مقاله در گوگل اسکالر به ترتیب ۰/۶۶ و ۰/۲۷ برابر می شود و با افزایش تعداد استنادات در گوگل اسکالر تعداد استنادات اسکوپوس و وب علوم به ترتیب ۲% و ۳% افزایش می یابد.
نتیجه گیری: تعداد انتشارات، استنادات و شاخص هرش در سه پایگاه داده ارتباط قوی مستقیم دارند. مدل دوجمله ای منفی و دو جمله ای منفی متورم در صفر می تواند به ترتیب مدلی مناسب برای تعداد انتشارات و استنادات در پایگاه اسکوپوس و وب علوم باشد.
کلیدواژه ها:
Web of Science ، Google Scholar ، Scopus ، H-Index ، Database ، وب علوم ، گوگول اسکالر ، اسکوپوس ، شاخص هرش ، پایگاه اطلاعاتی
نویسندگان
طاهره ترکمان
Main Library, Vice Chancellor for Research and Technology, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.
نسرین شیرمحمدی خرم
Departement of Biostatistics, Faculty of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :