تاثیر عملیات حرارتی بر ریزساختار، خواص مکانیکی و رفتار خوردگی قطعات فولاد زنگ نزن دو فازی ۲۲۰۹ تولید شده توسط روش تولید افزودنی مبتنی بر سیم و قوس الکتریک

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MAIA-16-1_005

تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1401

چکیده مقاله:

در این پژوهش به ساخت دیواره فولاد زنگ­نزن دوفازی توسط فرآیند تولید افزودنی مبتنی بر سیم و قوس و بررسی ساختار، ریزساختار، خواص مکانیکی و خوردگی آن پرداخته شده است. نتایج آنالیز پراش اشعه ایکس وجود فازهای فریت و آستنیت در ساختار را نشان داد. بررسی­های ریزساختاری نشان­دهنده توزیع غیریکنواخت فازهای فریت و آستنیت در ریزساختار نمونه پس از تولید بود. جهت بررسی خواص مکانیکی دیواره از آزمون کشش و آزمون میکروسختی در مناطق مختلف دیواره استفاده شد. بر اساس نتایج این آزمون­ها، مقدار میانگین استحکام تسلیم و استحکام کششی در راستای جوشکاری به ترتیب در حدود ۷/۲ و ۵/۵ درصد بیشتر و مقدار قابلیت تغییر طول در حدود ۵/۴ درصد کمتر از راستای رسوب­گذاری بود. عملیات حرارتی پس از تولید در دمای ۱۰۰۰ درجه سلسیوس به مدت ۳۰ دقیقه موجب ریز شدن دانه های فریت و آستنیت، هم­محور شدن ساختار، افزایش درصد آستنیت و بهبود میزان سختی ویکرز از مقدار میانگین ۳۱۸ به ۳۷۶ شد. سطح شکست تمامی نمونه ها حاکی از مکانیزم شکست نرم بود. نتایج آزمون خوردگی نشان داد که عملیات حرارتی موجب افزایش مقاومت به خوردگی فولاد شد.

کلیدواژه ها:

تولید افزودنی ، فولاد زنگ نزن دوفازی ، عملیات حرارتی ، ریزساختار

نویسندگان

علی ملازاده کشکوئی

کارشناس ارشد مهندسی مواد، گروه مهندسی مواد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

محمود شریفی تبار

استادیار، گروه مهندسی مواد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

مهدی شفیعی آفارانی

استاد، گروه مهندسی مواد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :