بررسی رابطه همبستگی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت با کلنیزاسیون ریشه در تلقیح با قارچ میکوریز و باکتریPseudomonas در شرایط تنش خشکی
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,126
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_1181
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
به منظور بررسی بررسی رابطه همبستگی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت با کلنیزاسیون ریشه و ارزیابی وابستگی میکوریزایی در تلقیح با قارچ میکوریز و باکتری Pseudomonas flursences در شرایط تنش خشکی آزمایشی به صورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها عبارت از آبیاری (آبیاری نرمال و تنش ملایم)؛ مایه زنی بذر با قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری Pseudomonas flursences و کود شیمیایی فسفر (شاهد، کود سوپر فسفات تریپل و مصرف خاک فسفات) بودند. نتایج نشان داد که عملکرد دانه، وزن هزار دانه، تعداد کل دانه در بلال، عملکرد ماده خشک، در هر دو شرایط آبیاری نرمال و تنش ملایم همبستگی مثبت و معنی داری با کلنیزاسیون ریشه دارد. بیشترین همبستگی کلنیزاسیون ریشه با در شرایط آبیاری نرمال با تعداد کل دانه دربلال (**68/0) و عملکرد ماده خشک (**70/0) و در شرایط تنش ملایم نیز با عملکرد ماده خشک (**84/0) و تعداد کل دانه در بلال (**77/0) بدست آمد. بیشترین وابستگی میکوریزایی در سطوح آبیاری از تیمار تنش ملایم بدست آمد و وابستگی میکوریزایی در تیمار واجد کاربرد سوپرفسفات تریپل نسبت به تیمار خاک فسفات و شاهد به ترتیب به میزان 87/11 و 87/53 درصد کمتر بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامعباس اکبری
دانشیار دانشگاه تهران
مهدی قورچیانی
دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
حسینعلی علیخانی
دانشیار گروه مهندسی علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج دانشگاه ت
ایرج اله دادی
دانشیاران گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :