بررسی تاثیر فرهنگ کارآفرینانه سازمانی بر خلاقیت و نوآوری در نهادکتابخانه های عمومی کشور
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-16-1_003
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف: هدف این نوشتار، بررسی نقش فرهنگ سازمانی کارآفرینانه به عنوان عاملی اساسی برای خلاقیت و نوآوری در کتابخانه های عمومی کشور است.
روش: این پژوهش از نظر روش گردآوری دادهها، توصیفی و از نوع پیمایشی بوده و دادههای اولیه از طریق پرسشنامه گردآوری شده است. برای سنجش ابعاد فرهنگ سازمانی کارآفرینانه از پرسشنامه مک گیور (۲۰۰۳) استفاده شد و سنجش خلاقیت و نوآوری به وسیله پرسشنامه استاندارد اسلان پاول (۲۰۰۶) صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق، تمام کارکنان صف و ستاد نهاد کتابخانه های عمومی کشور (۴۷۰۰ نفر) است. برای نمونه گیری از روش نمونهگیری تصادفی ساده استفاده شد و تعداد ۱۵۰ پرسشنامه توزیع و در نهایت ۱۱۶پرسشنامه جمع آوریگردید.
یافته ها: بررسی داده های گردآوری شده (به کمک نرم افزار ۵/۸ LISREL و SPSS) با استفاده از آزمون علامت و تحلیل مسیر نشان داد که فرهنگ سازمانی کارآفرینانه بر خلاقیت و نوآوری تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج آزمون علامت نشان داد که از بین ابعاد مختلف فرهنگ سازمانی کارآفرینانه، بعد ارزشمندی کار و تفریح و سرگرمی در وضعیت مطلوبی میباشند و سایر ابعاد فرهنگ سازمانی کارآفرینانه شامل جسارت، تحمل انحراف خلاق، تهاجم بی ثمر، ریسک پذیری، ارتباط باز، همکاری و تشریک مساعی، نوآوری پیش فعال، کلام و همچنین فرهنگ سازمانی کارآفرینانه نیز در وضعیت نامطلوبی میباشد.
اصالت /ارزش: یافته های این پژوهش می تواند به مدیران نهاد کتابخانه های عمومی در شناسایی ضعف ها و قوت های ابعاد مختلف فرهنگ سازمانی موثر در خلاقیت کمک کند.
کلیدواژه ها:
Creativity ، Innovation ، Organizational entrepreneurial culture ، Iran Public Libraries Foundation ، Public library ، Path analysis. ، خلاقیت ، نوآوری ، فرهنگ سازمانی کارآفرینانه ، نهاد کتابخانه های عمومی کشور ، کتابخانه عمومی ، تحلیل مسیر
نویسندگان
غلامعلی طبرسا
Beheshti University
سیامک محبوب
نهاد کتابخانه های عمومی کشور
محمدرضا اسمعیلی گیوی
Beheshti University
حمیدرضا اسمعیلی گیوی
Imam Sadeq University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :