اختلاف و گونه گونگی مبنای معرفت (جنسیت و قومیت، معرفت- اخلاق)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-22-4_002
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف: هدف این مقاله تبیین مبانی معرفت از دیدگاه قرآن با توجه به ویژگی های مورد نظر در دو دیدگاه مدرن و پست مدرن است.
روش: این پژوهش به روش سندی انجام شده و رهیافتی انتقادی در بررسی متون اتخاذ کرده است.
یافته ها: با توجه به چالش های اثبات گرایی از جمله تجربهگرایی صرف، عدم توجه به جنسیت، نادیده گرفتن مباحث فرهنگی و تاریخی و عدم توجه به اخلاق و ارزش های آن و نقش پژوهشگر، آموزه های روشن قرآن برای کشف و تبیین واقعیت و حقیقت برای رسیدن به معرفت بسیار روشنگر است. این مقاله مدعی است که خدا که خود به بشر دستور کسب معرفت و درک حقیقت داده، راه و روش آن را هم بیان فرموده است.
اصالت/ارزش: اصالت این مقاله در اتخاذ رهیافت های روشی در تحقیق از قرآن است. با توجه به این رهیافت، آنچه از مشاهدات دریافت می شود مربوط به عالم ثبوت است که پیش فرض هر تحقیقی است و نیاز به اثبات ندارد. همچنین، تفاوت ها و گونه گونی هایی که خداوند در طبیعت و بین اقوام و افراد و قرار داده است، مبنای شناخت بوده و بدون آن کسب معرفت ناممکن است.
کلیدواژه ها:
Methodology ، Positivism ، Postmodernism ، Qualitative and quantitative approaches. ، اثبات گرایی. پست مدرن. قرآن. روش تحقیق. رویکرد تحقیق
نویسندگان
غلامرضا فدائی
University of Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :