شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه کرفس

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,073

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1005

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

گیاه کرفس با نام علمیApium graveolens متعلق به تیره چتریان ودارای 114 جنس و420 گونه است. کرفس گیاه علفی ودوساله ¸تقریبا سبز مات ¸بدون کرک با ریشه عمودی ودوکی شکل است . گل ان سفید ومجتمع در چتر های بدون پایه است .موسم گلدهی ان بهار است . این گیاه بیشتر در شمال شرقی سمنان¸ کوه پیغمبر¸دره گز¸ شرق وجنوب شرقی زابل در سیستان وبلوچستان وجود دارد.(صمصام شریعت¸1371))مظفریان ¸1377( از انجاییکه این گیاه در صنایع داروئی وپزشکی کاربرد دارد لذا شناسایی ترکیبات شیمیایی این گیاه ضروری به نظر می رسد. دراین تحقیق اندام هوایی گیاه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های جمع اوری شده پس از خشک شدن در سایه به روش تقطیر با آب اسانس گیری شدند. ترکیبات تشکیل دهنده این اسانس ها بوسیله کروماتوگرافی گازی طیف نگار جرمی (Gc/Ms) شناسایی شدند. شناسایی مواد تشکیل دهنده این روغن های اساسی با توجه به مقایسه ی طیف های جرمی بدست امده وداده های طیفی موجود در مرجع هشت پیک وهمچنین دادهای کتابخانه ای دستگاه GC-MS صورت پذیرفت. 18ترکیب در روغن اسانس گیاه کرفس شناسایی گردیدکه 87% از کل اسانس را شامل می شود. ترکیبات عمده در روغن اسانسی گیاه عبارتند از : الفا- پینن (2.5%)¸بتا- پینن(1.8%) ¸لیمونن (3.6%)¸اسپاتولنول( 3.1%)¸ لینولئیک اسید (2.8%) کومارین (13%) بوتیل فتالید (12.2%) ¸ترپینولن (0.12%)ترکیب کومارین رقیق کننده وضد انعقاد کننده خون می باشدوباعث کاهش فشار خون می شود ..ماده بوتیل فتالید ماده معطر کننده کرفس است واسپاتولنول دارای خواص ضد باکتری وافت کشی ست .لیمونن نیزداروی ضد سرطان وضد تومورو خاصیت ضد میکروبی دارد.

کلیدواژه ها:

Apium graveolens ¸بوتیل فتالید¸اسانس ¸کرفس ¸کروماتوگرافی

نویسندگان

ناهید سهروردی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی – واحد آمل

فیروزه سهروردی

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صمصام شریعت، س 5 عصاره گیری واستخراج مواد موثرگیاهان دارویی ...
  • مظفریان رو.فرهنگ نام های گیاهان ایران(377 1)فرهنگ معاصر، چاپ دوم، ...
  • Aruoma, O.I., Bahorun _ T., Crozier, A., Luximon -Ramma, A., ...
  • Cha, J.-D. , Journal of Bacteriology and Virology, (2007), 37, ...
  • نمایش کامل مراجع