کنترل تلفیقی علفهای هرز پهن برگ سویای تابستانه: باتأکید بر کلزای خودرو
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,313
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_828
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
به منظور مدیریت علفهای هرز پهن برگ سویای تابستانه، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1386 در شهرستان علی آبادکتول انجام شد. روش خاکورزی به عنوان عامل اصلی با 3 سطح شامل شخم+دیسک، دیسک و عدم خاک ورزی و عامل فرعی با 9 سطح شامل مصرف علفکش های آلاکلر، بنتازون و متری بوزین به ترتیب در مقادیر 1200، 2400 و 600 گرم ماده مؤثره در هکتار، استفاده از کولتیواتور به تنهایی و در تلفیق با علف کش های آلاکلر، بنتازون و متری بوزین بود. همچنین کرت های عاری از علف هرز و آلوده به علف هرز نیز در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که عملکرد دانه سویا و نیز تعداد علف های هرز و وزن خشک آنها تحت تأثیر تیمارهای اعمال شده قرار گرفتند. علفکش آلاکلر در سیستم عدم خاک ورزی کمترین تاثیر را بر روی کاهش جمعیت علف های هرز داشته است. علف کش بنتازون، بنتازون+کولتیواسیون(100% کنترل) و متری بوزین+کولتیواسیون(1/99% کنترل) با ارائه ی حداکثر کنترل علف هرز موثرترین تیمارها در کاهش بیوماس علف های هرز بودند. با توجه به همبستگی مثبت کاهش بیوماس و افزایش عملکرد دانه، بیشترین عملکرد دانه نیز در این تیمارها مشاهده شد، که اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند (01/0
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید نجفی خان به بین
دانش آموخته کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز
حسین علیزاده
استاددانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانش
حسن زینالی خانقاه
دانشیاردانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :