تغییرات جمعیت مگس شکارگر ((Dip.: Syrphidae Episyrphus balteatus در اکوسیستم های باغی و زراعی همدان
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,073
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_797
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
مگس شکارگر (De Geer, 1776) Episyrphus balteatus از جمله معروف ترین شکارگرهای خانواده Syrphidae است که لاروهای آن شکارگر بیش از 100 گونه از شته ها هستند. علی رغم اهمیت این شکارگر در اکوسیستم های کشاورزی مطالعات اندکی درباره اکولوژی و تغییرات جمعیت آن در ایران صورت گرفته است. بنابراین بررسی تغییرات جمعیت این دشمن طبیعی برای حفظ و حمایت آن در زیستگاه های طبیعی و ایجاد برنامه مدیریت تلفیقی آفات ضروری می باشد. این بررسی از فروردین تا مهر سال 1389، با نمونه برداری از باغات زردآلوی آلوده به شته (F.)Hyalopterus arundini و مزارع یونجه آلوده به شته نخودفرنگی Acyrthosiphon pisum (Harris) همدان به عنوان دو اکوسیستم باغی و زراعی بصورت هفتگی انجام شد. ظهور اولین تخم ها و بالغین در اردیبهشت بترتیب با میانگین 02/0±2/1 در هر سرشاخه و 12/0±1/5 در ده تور بود. حداکثر جمعیت تخم ها و بالغین بترتیب در اواسط خرداد و اوایل تیر ثبت شد. طول دوره حضور تخم ها و بالغین نیز در زیستگاه های مذکور 155 و 147 روز بدست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم سبحانی
دانشجویان کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه
حسین مددی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
فائزه طاوسی اجود
دانشجویان کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه
بابک قرالی
هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :