مقایسه تاثیر پذیری از تغییرات اقلیمی بر الگوی مصرف انرژی خانگی برای دو تیپ اقلیمی مختلف در خاورمیانه و اوراسیا: مطالعه موردی تهران و مسکو

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 159

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CCR-3-9_005

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1401

چکیده مقاله:

در مطالعه حاضر به منظور پایش و پیش یابی اثر گرمایش جهانی بر الگوی مصرف انرژی خانگی یک مطالعه مقایسه ای بین دو تیپ اقلیمی مختلف از دو ناحیه خاورمیانه و اوراسیا انجام شده است. در این مطالعه تهران بعنوان نمونه ای از یک تیپ اقلیمی آب و هوای سرد نیمه خشک و مسکو با یک تیپ اقلیمی آب و هوای مرطوب قاره ای مورد ارزیابی قرار گرفته اند. در این پژوهش به منظور مدلسازی نیاز انرژی سکونتگاهها از دو سری زمانی داده های اقلیمی استفاده شده است.  داده های پایه در این مقاله مربوط به دوره ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ بوده و به منظور پیش یابی داده های اقلیمی تابش، دما، سرعت باد و رطوبت نسبی از خروجی های مدلCanEMS۲ از مجموعه مدل های اقلیمی CMIP۵ استفاده گردیده که مقادیر آن برای دوره ی مطالعاتی ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۹ با استفاده از مدل RegCM۴.۶ ریزگردانی دینامیکی شده اند. لازم به توضیح می باشد که سناریوی مورد استفاده در این تحقیق، سناریوی RCP۴.۵ است. یافته های این تحقیق نشان دادند که میانگین دمای سالانه برای دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۹ نسبت به دهه ی حاضر، بترتیب برای تهران به میزان ۳.۲۷ درجه سانتی گراد و برای مسکو ۴.۷۱ درجه سانتی گراد افزایش خواهد داشت و از طرف دیگر تغییرات رطوبت نسبی آینده در قیاس با دوره پایه بترتیب با ۴ و ۱۰.۵ درصد برای تهران کاهشی و مسکو افزایشی می باشد. در مجموع برآیند تغییرات اقلیمی دهه های آینده منجر به تغییر در الگوی تقاضای انرژی در این دو شهر خواهد شد. اگرچه در هر دو منطقه کاهش انرژی تقاضای انرژی گرمایشی ملاحظه می گردد اما این کاهش برای تهران ۱۲.۷۵ درصد و برای مسکو یک درصد در قیاس با دوره ی پایه بوده و از طرف دیگر افزایش انرژی خنک کنندگی برای تهران ۱۲.۷۴درصد و برای مسکو یک درصد نسبت به دوره پایه خواهد بود. در مجموع نسبت افزایش تقاضا برای انرژی سرمایشی در قیاس با کاهش انرژی گرمایشی در هر دو ایستگاه بالا بوده که برآیند آن منجر به استحصال بیشتر دی اکسید کربن منتشر شده از این ساختمانها خواهد شد.

نویسندگان

زهره ابراهیمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مخاطرات آب و هوایی، دانشگاه گلستان

مریم عرب

دانشجو دکتری، گروه معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Arima, Y., Ooka, R., Kikumoto, H., Yamanaka, T., ۲۰۱۶. Effect ...
  • Dwaikat, L. N., Ali, K. N., ۲۰۱۸, The economic benefits ...
  • Henninger, R.H., Witte, M.J., ۲۰۰۳, EnergyPlus Testing with ANSI/ASHRAE Standard ...
  • Judkoff, R., Neymark, J., ۱۹۹۵, International Energy Agency building energy ...
  • Maile, T., Fischer, M., Bazjanac. V., ۲۰۰۷, Building energy performance ...
  • Martinaitis, V., Zavadskas, E.K., Motuziene, V., Vilutiene, T., ۲۰۱۵, Importance ...
  • Mateus, N.M., Pinto, A., da Graça, G.C., ۲۰۱۴, Validation of ...
  • Maltais, L. G., Gosselin, L., ۲۰۱۷, Daylighting ‘energy and comfort’ ...
  • Sköld, Y. A., Thorsson, S., Rayner, D., Lindberg, F., Janhäll, ...
  • Wise, R.M., Butler,R.A., Suadnya, W., Puspadi,d K.,Suharto, I., Skewes,T.D., ۲۰۱۶, ...
  • Zhu, M., Pan, Y., Huang, Z., Xu, P., ۲۰۱۶, An ...
  • نمایش کامل مراجع