اثر نسبت های اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 6 به امگا 3 در جیره های پیش از جفت گیری برتعداد و اندازه فولیکول های تخمدان در میش های افشاری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,690

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_621

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر نسبت های اسیدهای چرب غیر اشباع امگا6 به امگا3 در دوره فلاشینگ (2 هفته پیش از جفت گیری) بر تعداد و قطر فولیکول های موجود در تخمدان میش ها، 32 راس میش نژاد افشاری با میانگین سن 5 سال و میانگین وزن 62 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی در پاییز 89 در مزرعه دانشگاه زنجان مورد استفاده قرار گرفتند. میش ها بصورت تصادفی در 4 تیمار قرار گرفتند که در هر تیمار 8 راس میش قرار گرفت. تیمارهای مورد استفاده به ترتیب تیمار1: شامل میش های تغذیه شده با مکمل پودر چربی، تیمار2: شامل میش های تغذیه شده با مکمل روغن ماهی(3-n ) ، تیمار3: شامل میش های تغذیه شده با مکمل روغن آفتابگردان (6-n ) و تیمار4: شامل میش های تغذیه شده با نسبت های مساوی مکمل های روغن آفتابگردان و روغن ماهی می باشند. جیره مورد استفاده در این آزمایش جیره نگهداری بود که این جیره در تمامی تیمارها یکسان بوده و تنها اسیدهای چرب به آن ها اضافه شد. برای همزمان نمودن فحلی در واژن میش ها به مدت 12 روز سیدر قرار داده و پس از خارج کردن آن ها به هر یک از میش ها 400 واحد بین المللی PMSG بصورت عضلانی تزریق شد. تخمدان میش ها در روز سیدر برداری و قوچ اندازی توسط دستگاه التراسوند مورد بررسی قرار گرفت و سپس داده ها آنالیز شدند. نتایج آزمایش نشان داد که تعداد و قطر فولیکول ها در بین تیمارها تفاوت معنی داری داشت (P<0/05). همچنین این آزمایش نشان داد که اسیدهای چرب غیر اشباع بطور قابل توجهی وضعیت فولیکول های تخمدان را تحت تاثیر قرار داده و تعداد و قطر فولیکول ها را افزایش دادند.

کلیدواژه ها:

اسیدهای چرب غیر اشباع ، فلاشینگ ، فولیکول ، میش

نویسندگان

زهرا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

حمیدرضا میرزایی الموتی

عضو هیئت علمی و استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

محمدحسین شهیر

عضو هیئت علمی و استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

حمید امانلو

عضو هیئت علمی و دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خالداری، م. (1387). اصول پرورش گوسفند و بز، سازمان انتشارات ...
  • Ambrose, D.J., J. P. Kastelic, R. Corbett, P.A., Pitney, H.V., ...
  • Mattos, R., Staples, C.R. and Thatcher, W.W. (2000). Effects of ...
  • Robinson, R.S., Pushpakumara, P.G., Cheng, Z., Peters A.R., Abayasekara, D.R., ...
  • Petit, H. V., Germiquet, C., and Lebel, D. (2004). Effect ...
  • Ponter, A. _ Parsy, A.E., Saade, M. J. P. Mialot, ...
  • Zeron, Y., D. Sklan, and A. Arav. (2002). Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع