تاثیر مصرف سولفات روی بر عملکرد وکاهش بروز لنگش در گوساله های نر هلشتاین

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 878

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_603

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

برای بررسی تاثیرات تغذیه ای سولفات روی و مصرف آن بر روی بروز لنگش و عملکرد دام، تعداد 100 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن 21/4 ± 72/246 به صورت تصادفی در دو تیمار در یک طرح کاملا تصادفی به مدت 42 روز اختصاص یافتند. این آزمایش در فاصله زمانی اردیبهشت و خرداد بهار 1387در واحد پرواربندی ران واقع در شهرستان بهشهر صورت پذیرفت. تیمارها شامل: 1) تیمار پایه بدون مکمل (شاهد) و 2) تیمار پایه به علاوه 3 گرم روی به صورت سولفات روی به ازای هر رأس در روز بودند. خوراک به صورت کاملا مخلوط تازه (65/13 درصد ماده خشک پروتئین خام و 44/37 درصد ماده خشک الیاف نامحلول در شوینده خنثی) به گوساله ها خورانیده شد. میانگین افزایش وزن روزانه (96/0 و 17/1، 006/0>P) و ضریب تبدیل خوراک (36/7 و 33/6، 003/0>P) با مکمل روی به ترتیب افزایش و کاهش پیدا کرد. ولی ماده خشک مصرفی بوسیله تیمار تحت تاثیر قرار نگرفت (05/0>P). همچنین بروز لنگش در تیمار شاهد بالاتر از تیمار سولفات روی بود (22% در مقابل 10%). این داده ها پیشنهاد می کند که این سطح از مکمل روی تأثیر مثبتی بر روی افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک دارد و هم چنین می تواند وقوع لنگش در گوساله های نر پرواری را کاهش دهد

نویسندگان

غلامرضا نوری

دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه زنجان

حمید امانلو

دانشیار دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Demertizis PN, 1973. Oral zinc therapy in the control of ...
  • Froetschel MA, Martin AC, Amos HE, and Evans JE, 1990. ...
  • Jarrige R, and Barenger C, 1992. Beef Cattle Production: World ...
  • Mandal GP, Dass RS, Isore DP, Garg AK and Ram ...
  • Miskimins D, 2002. Predominant cause of lameness in feedlot lameness ...
  • Nocek JE, 1997. Bovine acidosis: implications on laminitis. J. Dairy ...
  • Wright CL and Spears JW, 2004. Effect of zine _ ...
  • نمایش کامل مراجع