پیش بینی انسجام روانی بر اساس تمایز یافتگی خود و الگوهای ارتباطی در زنان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: CPESCONF12_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 410
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی - دانشگاه آزاد واحد گرمسار
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین پیش بینی انسجام روانی بر اساس تمایز یافتگی خود و الگوهای ارتباطی در زنان انجام شد. روش: با توجه به عنوان پژوهش روش مورد استفاده از نظر اهداف کاربردی، از نظر داده های کمی، از نظر ماه یت و نوع مطالعه از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان متاهل ۳۰ تا ۴۰ سال منطقه ۵ شهر تهران در سال ۱۳۹۹ بود. با توجه به جدول مورگان، نمونه پژوهش تعداد ۱۵۰ نفر از زنان متاهل ۳۰ تا ۴۰ سال منطقه ۵ شهر تهران که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. ابزار پژوهش نیز پرسشنامه احساس انسجام روانی آنتونووسکی (SOC)، پرسشنامه تمایزیافتگی خود اسکورن و فریدلندر (۱۹۸۹)، پرسشنامه الگوهای ارتباطی کریستنسن و سالاوی (۱۹۸۴)بود. همچنین به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که انسجام روانی بر اساس تمایز یافتگی خود و الگوهای ارتباطی در زنان قابل پیش بینی بود. بین انسجام روانی و تمایزیافتگی خود در زنان رابطه معنی دار مثبت در سطح اطمینان ۹۹ درصد ( P< ۰/۰۰۱) وجود دارد. بین انسجام روانی و الگوهای ارتباطی در زنان رابطه معنی دار مثبت در سطح اطمینان ۹۹ درصد ( P< ۰/۰۰۱) وجود دارد. نتیجه گیری: می توان نتیجه گرفت عامل انسجام روانی در زنان متاهل می تواند تحت تاثیر تمایز یافتگی خود و الگوهای ارتباطی قرار گیرد که به نظر می رسد حفظ انسجام روانی نیازمند تداوم و حفظ عواملی مانند سلامت روانی و.... می باشد.کلیدواژه ها
انسجام روانی، تمایز یافتگی خود، الگوهای ارتباطیمقالات مرتبط جدید
- بررسینقش اختلالات یادگیری در وضعیت عملکرد تحصیلی دانش آموزان
- بررسی نقش اخلاق در هوش مصنوعی و چالش ها و راه حل های آن
- رابطه اسکیزوفرنی با اختلال یادگیری در دانش آموزان
- اثربخشی آموزش واقعیت درمانی بر نگرش های ناکارآمد و باورهای وسواسی در دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری شهر دامغان
- تاثیرات روانشناختی استفاده از فناوری های دیجیتال بر سلامت روانی و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد دیجیتال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.