بررسی چند شکلی ژن کاپاکازئین با روش PCR-RFLP در گاوهای شیری هلشتاین استان اصفهان
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,079
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_477
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
ژن کاپاکازئین (CSN3) در ناحیهq31-33 کروموزوم 6 گاو قرار دارد. این ژن دارای 12 آلل بوده که به غیر آلل A و B اکثر آنها نادرند. تحقیقات نشان می دهد که شیر گاوهایی که حامل آلل B می باشند با ویژگی های مطلوب شیر (مقاومت به حرارت بالا، زمان کوتاه لخته شدن، داشتن میسل با اندازه های مختلف) ارتباط دارند. به منظور بررسی چند شکلی ژن کاپاکازئین در گاوهای شیری نژاد هلشتاین استان اصفهان، پنج گاوداری این استان به طور تصادفی انتخاب و طی تابستان 1389 از 408 راس گاو خونگیری به عمل آمد. استخراج DNA بوسیله روش نمکی میلر و همکاران (1988) در آزمایشگاه گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام گرفت. مراحل بعدی آزمایش نیز در آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. قطعه مورد نظر از ژن CSN3 با استفاده از آغازگرهای اختصاصی تکثیر شد. محصول PCR توسط آنزیمHind III هضم و روی ژل آگاروز 2 درصد الکتروفورز و سپس تعیین ژنوتیپ صورت گرفت. در کل فراوانی ژنوتیپ های AA، AB و BB به ترتیب 667/0، 301/0 و 032/0 بدست آمد. فراوانی آلل های A و B نیز به ترتیب برابر 817/0 و 183/0 بود. آزمون کای مربع نشان داد که همه گله ها در تعادل هاردی واینبرگ می باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
خداویردی جوان سیاه بیگدیلو
دانشجویان کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
حمیدرضا رحمانی
اساتید گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
محمدعلی ادریس
اساتید گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
محمد خوروش
اساتید گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :