مقایسه کارایی فنی و زیست کارایی در نیروگاه های منتخب حرارتی کشور
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 230
فایل این مقاله در 35 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EPPR-3-3_002
تاریخ نمایه سازی: 10 خرداد 1401
چکیده مقاله:
در این مطالعه،کارایی فنی و زیست کارایی ۱۶ نیروگاه منتخب حرارتی ایران طی سالهای۱۳۹۴-۱۳۹۰ با استفاده از روش تحلیل پوششی دادهها (DEA) و برمبنای مدل ستانده محور مورد ارزیابی قرار گرفته است. نهادههای این مدل، نیروی کار، ظرفیت نصبشده و سوخت مصرفی است و ستاندههای آن تولید برق و انتشار ۲CO و ۲SO میباشند. نتایج نشان میدهد میانگین کارایی فنی نیروگاههای تحت بررسی بین ۷/۸۴ و ۴/۸۸ درصد است. بررسی میانگین زیست کارایی این نیروگاهها طی دوره مذکور نشان می دهد این کارایی بین ۷/۸۵ و ۱/۹۰ درصد بوده است. بهرهوری با استفاده از شاخص مالمکوییست نشان میدهد مقادیر بهرهوری زیست محیطی نیروگاهها طی این ۵ سال نوسان داشته و در نهایت، افزایش یافته است.به منظور افزایش کارایی نیروگاهها، پیشنهاد میشود ظرفیت منصوبه هر یک از نیروگاهها افزایش یابد و تجهیزات لازم برای آنها مهیا شود. همچنین ضمن توسعه نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی، از گازطبیعی به عنوان سوخت نیروگاهها استفاده شود. نوسازی و بهینهسازی مصرف انرژی و تدوین استانداردها در نیروگاهها از دیگر پیشنهادهای سیاستی این مطالعه میباشد.
کلیدواژه ها:
Thermal Power plant ، Technical Efficiency ، Environmental Efficiency ، Data Envelopment Analysis (DEA). ، نیروگاه حرارتی ، کارایی فنی ، زیست کارایی ، تحلیل پوششی داده ها
نویسندگان
علی امامی میبدی
Allameh Tabataba'i university
حمید آماده
Allameh Tabataba'i university
فیروزه امینی
Ministry of Energy
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :