صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش دفن پسماندهای جامد شهری با تولید RDF ، الزامات فنی، اقتصادی و قانونی، جلوگیری از فرصت سوزی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,078

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWM05_145

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

مدیریت پسماندهای جامد شهری از یکطرف با اجزای مختلفی در پسماندهای تولیدی روبرو میباشد و از طرف دیگر ملزم به اجرای عناصر موظف هفتگانه برای آنها هست. در یک دسته بندی کلی پسماندهای جامد شهری به پسماندهای خشک و پسماندهای تر تقسیم میشود. بخش خشک زباله عمدتاً از 3 جزء تشکیل شده است: جزء ارزشمند برای فروش (بخشی از شیشه و پلاستیک، کاغذ و مقوا و ...)، جزء ارزشمند برای تولید انرژی (بخشی از پلاستیک، لاستیک، کاغذ و مقوا و چرم، چوب و سرشاخه و ...) و جزء ب یارزش ( Inert - نظیر خاک روبه تنظیف شهری، بخشی از شیشه و ...) را شامل میشود. سوخت مشتق از زباله (Refuse Derived Fuel-RDF ) ترکیبی ازصنایع چوب و کاغذ و نیز نیروگاه های حرارتی و زباله سوزها می باشد. استفاده از RDF در نیروگاههای ذغال سنگی بسیار موثر بوده و بشدت آلایندههای دود خروجی را کاهش میدهد و با نرخ رشد قابل توجهی در حال توسعه میباشد. در این مقاله ضمن مرور مختصری بر بحث فنی و اقتصادی تولید RDF ، به مزایای تولید آن در ایران از دید بنگاه ( وزارتخانههای کشور، صنایع، نفت و نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست) و ملی (صرفه جویی در مصرف سوختهای فسیلی، اشتغال، بهداشت عمومی و ...) پرداخته میشود. این فناوری در ایران تجربه نشده است ولی از آنجا که فناوری پیچیدهای نمیباشد، بهرهگیری از آن باعث ورود سایر سایر بخشهای دولتی و خصوصی به عرصه مدیریت پسماند شده و ضمن افزایش بهرهوری و ارزش افزوده این صنعت و حجم اقتصادی و اشتغال آن، بار مدیریت پسماند میان بازیگران جدید و وزارت کشور توزیع میشود. با ایجاد و توسعه صنعت RDF و بازار مصرف آن ، فرصتهای ارزشمند مذکور برای مدیریت پسماند ایجاد میشود که ضروری به نظر میرسد تا جهت تسریع در توافقات بین بخشی، در اسرع وقت وزارت کشور با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست بحث RDF و کاربرد آن در صنعت انرژی کشور را در هیئت دولت مطرح و پیگیری نمایند.

کلیدواژه ها:

سوخت مشتق از زباله ، محیط زیست ، پسماند جامد شهری ، بخش خشک پسماند شهری ، انرژی ، صنعت سیمان ، نیروگاه برق ، RDF

نویسندگان

جواد نصیری

مدیر دفتر انرژی زیست توده، سازمان انرژیهای نو ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سلسله گزارشهای سازمان بهینه سازی سوخت کشور ...
  • سلسله گزارشهای دفتر انرژی زیست توده سازمان انرژیهای نو ایران ...
  • EUROPEAN COMMIS SION _ D IREC TORATE GENERAL E N ...
  • VTT ENERGY Fuels and Combustion, New Energy Technologies Raili Vesterinen ...
  • "Solid Recovered _ (SRF) production today and a Projection into ...
  • نمایش کامل مراجع