بررسی مدیریت تفکیک، جمع آوری، حمل و نقل، نگهداری و دفع نهایی پسماندهای عفونی بیمارستان های دولتی شهر گرگان درسال 88-1387

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,257

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWM05_074

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

امروزه یکی از معضلات بهداشتی و زیست محیطی کشور مواد زاید بیمارستانی است که به علت دارا بودن عوامل خطرناک، سمی و بیماریزا از جمله زائدات پاتولوژیک، عفونی، دارویی، شیمیایی، رادیواکتیو و ظروف و وسایل درمانی از حساسیت خاصی برخوردار است .مدیریت پسماندهای بیمارستانی بدلیل دارا بودن پتانسیل عفونت زایی و وجود پسماندهای خطرناک بسیار حائز اهمیت است .عدم کنترل و بی توجهی نسبت به مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی علاوه بر تهدید جدی به سلامت جامعه و محیط زیست ، باعث اتلاف هزینه های زیاد نیز می شود . این مطالعه به منظور توصیف و بررسی وضعیت مدیریت پسماندهای بیمارستانی و ارزیابی دقیق از نحوه پسماندهای کل بیمارستانهای دولتی شهر گرگان انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات دراین تحقیق چک لیست جامعی که حاوی 10 بخش با سؤال های مربوط به هر بخش با تأیید اساتید و کارشناسان مجرب بوده است .تکمیل چک لیست از طریق مراجعه حضوری به بیمارستانها با تکنیک مشاهده و مصاحبه بود نتایج حاصل از این بررسی نشان داده است که درکل بیمارستانهای دولتی مورد مطالعه ، مقدار کل زباله های تولیدی 2400 کیلو گرم در روز، مقدار زباله های عفونی 1220 کیلو گرم در روز و مقدار زباله های معمولی 1180 کیلو گرم در روز می باشد . میانگین سر انه کل پسماند تولیدی بیمارستانهای دولتی به ازای هر تخت فعال 4/460 کیلوگرم بود . میانگین سرانه پسماند عفونی و معمولی به ازای تخت فعال به ترتیب 2/270 و 2/190 کیلوگرم بود. درصد زباله های عفونی در کل بیمارستانها برابر 56 درصد بود که از استانداردهای ایران و جهان خیلی بالاتر است. درصد متوسط مطلوب فرایند تفکیک زباله ها، جمع آوری زباله ها، حمل و نقل در داخل بیمارستان و نگهداری موقت پسماندهای بیمارستانی، در کل بیمارستانهای دولتی مورد مطالعه به ترتیب 57 درصد ، 49/7 درصد ، 47/2 درصد ، 63/7 درصد بدست آمد بود. نتایج حاصله از این پژوهش نشان داد که ضعف مدیریت پسماندهای بیمارستانی به دلیل عدم کاربرد تجهیزات مناسب ، ضعف استانداردها و اطلاعات کم کارکنان این موسسات در خصوص مدیریت پسماندهای عفونی موجب شده، فرایندهای اصلی مدیریت پسماندهای بیمارستانی به میزان بالاتر از استاندارد بین المللی و ملی گردد.

نویسندگان

محمد جواد دستورانی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زابل، دانشکده بهداشت

رامین نبی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران، دانشکده بهداش

ساناز سادات محمودیان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زابل، دانشکده بهداشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سازمان حفاظت محیط زیست ایران، "ضوابط و استانداردهای زیست محیطی"، ...
  • خرم بهرام، _ فدایی عبدالمجید، _ _ برسی مدیریت پسماندهای ...
  • عمرانی، قاسم علی، مواد زائد جامد، جلد1 _ انتشارات دانشگاه ...
  • زولی محمد علی، باقری ا، اردبیلیان مریم، _ _ پرسی ...
  • شهریاری علی، نوشین شاهین، خلیلی جعفر، _ مدیریت پسماندهای بیمارستانی ...
  • اسدی، محمود .فائزی رازی، دادمهر .نبی زاده، رامین و وجدانی، ...
  • محب راد بتول، میر کاظمی _ ابوطالب، _ _ بررسی ...
  • عباسلو، معصومه ."بررسی میزان و وضعیت جمع آوری نگهداری و ...
  • زاهدان سال 1387-88"، دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران، دانشگاه ...
  • بذرافشان ادریس، کرد مصطفی پور فردوس، رخش خورشید عطااله، کمانی، ...
  • T. chobnoglous. G, Kreithf, hand book of solid waste management ...
  • T. chobnoglous. G, Kreithf, hand book of solid waste management ...
  • نمایش کامل مراجع