ارتقای مهارت های اندیشه گری انتقادی هنرجویان رشته های کشاورزی ایران: به کارگیری انگاره های شناختی- اجتماعی و نظام های خودکار
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 151
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IAEEJ-17-2_014
تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار به طور چشم گیری از نیروی اندیشه گری انتقادی کنشگران این بخش نشات می گیرد. بر این پایه، هنرستان های کشاورزی تلاش می کنند که مهارت های اندیشه گری انتقادی هنرجویان این مدارس را به عنوان کشاورزان آینده پرورش دهند. دستیابی به این مهم، بدون شناخت درستی از مهارت های اندیشه گری انتقادی هنرجویان کشاورزی و تدوین مدلی نظام مند برای تقویت آن ها امکان پذیر نیست. بر این پایه، هدف این پژوهش تدوین الگویی برای تقویت مهارت های اندیشه گری انتقادی هنرجویان هنرستان های فنی و حرفه ای کشاورزی ایران با به کارگیری انگاره های شناختی-اجتماعی و نظام های خودکار بود (۴۹۳۹ = N). ۲۸۲ هنرجو با به کارگیری روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن با استفاده از میانگین واریانس استخراجی (AVE) و ریشه ی دوم واریانس تسهیم شده (ASV) و پایایی آن با برآورد ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی (CR) تایید شد. یافته ها نشان داد که هنرجویان، سطوح مختلفی از مهارت های اندیشه گری انتقادی با توجه به مدرسه ی محل تحصیل از خود نشان می دهند. یافته های مدل ساختاری نشان داد که تجربیات مشاهده ای هنرجویان (۴/۹۴=t و ۰/۳۰=ß) دارای بیشترین اثر مستقیم بر مهارت های اندیشه گری انتقادی آنان است و پس از آن، به ترتیب درک از خودکارآمدی (۳/۶۱= t و ۰/۲۷=ß)، تایید اجتماعی (۲/۸۶=t و ۰/۱۷=ß) و تجربیات فردی مستقیم (۲/۶۸=t و ۰/۱۴=ß) قرار دارند. این سازه ها در کل ۵۳ درصد از واریانس سازه ی اندیشه گری انتقادی هنرجویان را تبیین کردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فیض الله منوری فرد
پژوهشگر پسا دکترای آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
امیرحسین علی بیگی
دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :