اثر مصرف کود فسفری در خاک های آهکی با مقادیر متفاوت فسفر بومی بر عملکرد و جذب عناصر کم مصرف گیاه خیار
محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 7، شماره: 4
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 121
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-7-4_001
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
فسفر از عناصر ضروری برای رشد گیاهان است و وظایف متعددی در گیاه به عهده دارد و به عنوان کلید زندگی گیاه لقب گرفته است. اما مصرف بیش از حد آن سبب اختلالاتی در جذب عناصر کم مصرف شده و همچنین سبب کاهش عملکرد گیاهان می شود. به منظور بررسی اثر مصرف کود فسفره در خاک های آهکی با مقادیر متفاوت فسفر بومی بر رشد و جذب عناصر کم مصرف گیاه خیار، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشگاه جیرفت انجام گرفت. تیمارها عبارت بودند از فسفر بومی در پنج سطح (۱۱، ۲۸، ۵۱، ۷۸ و ۱/۹۷ میلی گرم بر کیلوگرم) و مصرف کود فسفره در دو سطح (صفر و ۲۰ میلی گرم بر کیلوگرم از منبع کود سوپرفسفات تریپل). شش هفته پس از رشد، وزن خشک، غلظت فسفر، آهن، روی و مس و جذب کل این عناصر در برگ گیاه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان وزن خشک مربوط به مصرف کود فسفری است که افزایشی برابر ۶۱/۱۴ درصد نسبت به عدم مصرف کود فسفری دارد. همچنین، مقایسه میانگین تیمار کود فسفری نشان داد که بیشترین غلظت فسفر گیاه مربوط به زمانی است که کود فسفری مصرف شده بود، از طرفی، بیشترین میزان عناصر کم مصرف آهن، روی و مس در تیمار کود فسفری مربوط به تیمار عدم مصرف کود فسفری بود، بدین صورت که با مصرف کود فسفری به ترتیب غلظت این عناصر در گیاه کاهشی برابر با ۲۵، ۱۶ و ۴۱/۳۰ درصد را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده حاجب
Dept. of Soil Sci., Faculty of Agric., Univ. of Jiroft, Jiroft, Iran.
ناصر برومند
Dept. of Soil Sci., Faculty of Agric., Univ. of Jiroft, Jiroft, Iran.
صالح سنجری
Dept. of Soil Sci., Faculty of Agric., Univ. of Jiroft, Jiroft, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :