آینده پژوهی صنعت بانکداری ایران با تاکید بر تحول دیجیتال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش مالی ایران: محور اصلی آینده پژوهی صنعت مالی
  • کد COI اختصاصی: IFACONF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین ارضاء

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

محمدصادق عبداللهی پور

دانشجوی دکتری، رشته مالی گرایش بانکداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

هدف: هدف از این مطالعه بررسی آینده صنعت بانکداری ایران می باشد. در این راستا تاکید مطالعه بر ابعاد تحول دیجیتال و زمینه قانونی و مقرراتی بوده است. نتایج این مطالعه می تواند در سطح کلان برای سیاست گذاری پولی و در سطح بنگاه برای تعیین استراتژی ها و مدل های کسب وکار بانکی مورد استفاده قرار گیرد. روش: روش پژوهش در این مطالعه آینده پژوهی می باشد. در این خصوص با استفاده از روش تحلیل روند شامل تحلیل گذشته نگر با انجام مطالعات عمیق کتابخانه ای و بررسی پیشینه پژوهش به شناسایی عوامل موثر بر صنعت بانکداری در ایران در سطوح مختلف کلان و بنگاه پرداخته شده و با استفاده از بررسی اثرات متقابل نسبت به بررسی آینده های ممکن، محتمل یا ارجح این صنعت در سناریوهای مختلف اقدام شد. یافته ها و نتیجه گیری: براساس روش پژوهش، سه حوزه قانون و مقررات، تحریم های بین المللی و تحول دیجیتال به عنوان عوامل کلان موثر بر صنعت بانکداری در ایران شناخته شد. در این راستا، امکان ایجاد تحول دیجیتال در نظام بانکی را در آینده های چهارگانه پیش بینی نمودیم. درصورت رفع تحریم های بین المللی و ارتباط با نظام بانکی بین الملل و همچنین اصلاح قانونی و مقرراتی و نظام بانکی، تحول کامل دیجیتال و ایجاد سودآوری برای بانک ها متصور است. درصورتی که هیچ یک از دومورد فوق اتفاق نیفتد، ارائه خدمات سنتی بانکداری از طریق بستر اشخاص ثالث ادامه خواهد داشت و بر زیان انباشته بانک ها افزوده خواهد شد. درصورتی که یکی از دو عامل مذکور اتفاق بیفتد، چارچوب تحول دیجیتال به صورت ناقص اتفاق خواهد افتاد که می تواند درجهت کاهش زیان انباشته بانک ها و مثبت شدن درآمد عملیاتی آن ها تاحدود موثر باشد.

کلیدواژه ها

آینده پژوهی، صنعت بانکداری، تحول دیجیتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.