بررسی اضطراب و افسردگی بر اثر همه گیری COVID-۱۹ در عموم جامعه

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 119

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HECOVID02_081

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه وهدف: روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ میلادی، پس از اینکه مردم بدون علت دچار پنومونی شدند، نوع جدیدی از کروناویروس شناسایی شد.کروناویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری های شدیدتری همچون SARS و MERS را شامل می شوند. نظر به اینکه تنها راه کنترل بیماری اقدامات بهداشتی عمومی است، این بیماری توانست طی مدت زمان کوتاهی در جهان اقدامات قرنطینه ای سختی را سبب شودقطعااین سیاست سختگیرانه در قرنطینه ماندن، بدون تاثیرات روان شناختی، اجتماعی و اقتصادی نخواهد بود و موجب انزوای اجتماعی، ضررهای مالی، تبعیض و... می شود. همچنین آگاهی محدود بشر از این بیماری و اخبار و شایعات مرتبط با آن باعث ایجاد و افزایش اضطراب و ترس، بی حوصلگی، ناامیدی و گردید. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اضطراب و افسردگی بر اثر همه گیری کووید ۱۹ در عموم جامعه می باشد.روش: این مطالعه به صورت مروری انجام گردیده است. جهت جستجوی مقالات از پایگاه اطلاعاتی فارسی و انگلیسی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی((SID، گوگل اسکولار و web of science ، از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۲۱ انجام شد. در مرحله اول ۱۶ مقاله انتخاب شد که چندین مقاله بدلیل اینکه هدف نگارش این مقاله نبودند و یا عدم وجود مقاله کامل از روند مطالعه حذف شدند در نهایت ۸ مطالعه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها : دراین مطالعه مروری، نشان داده شد که میزان اضطراب و افسردگی در زمان کووید۱۹ افزایش یافته است که این افزایش ناشی از قرنطینه خانگی، ترس از بیماری و انتقال آن به دیگران و اخبار بد بوده است. همچنین ارتباط متغیرهای دموگرافیک با اضطراب و افسردگی نشان داد که میزان این متغیرها در افرادجوان، زنان و افراد بیکار بیشتر از بقیه افراد جامعه بوده است.نتیجه گیری: با توجه به اینکه میزان اضطراب و افسردگی در زمان کووید۱۹ افزایش یافته است بنابراین پیشنهاد می گردد جهت کنترل اضطراب و افسردگی در دوران کووید۱۹ از روش های مقابله ای مثبت برای رفع افکار بد استفاده گردد تا بتوان در زمان همه گیری افراد را در مقابل آسیب های روانی ناشی از آن محافظت نمود.

کلیدواژه ها:

اضطراب- افسردگی- سلامت روان-کروناویروس -کووید۱۹

نویسندگان

زهرا جزینی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

فاطمه یادگاریان

دانشجوی کارشناسی پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

فاطمه سلمانی

استادیار گروه پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.