بررسی تغییر سبک زندگی بیماران قلبی در پاندمی کووید۱۹
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 255
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HECOVID02_063
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
زمینه: از ابتدای دسامبر ۲۰۱۹، پاندمی کرونا باعث ایجاد مشکلات اقتصادی و بهداشتی عظیمی شده است. محدودیتهای ایجاد شده، تماس مستقیم بیمار و پزشک را کاهش داده و مداخلات اولیه را در پیشرفت بیماری بیماران مزمن به تاخیر انداخته است. افسردگی، افزایش وزن و سبک زندگی بی تحرک بدنبال کاهش فعالیت بدنی، انزوا و قرنطینه افزایش یافته است،که با توجه به این موارد، نگرانی فزاینده ای در مورد وضعیت سلامت بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی و در معرض خطر بالای بیماری قلبی عروقی (CVD) وجود دارد. یکی از بحثهای موجود توانبخشی قلبی(( CR است که هر بیمار قلبی از نظر جسمی، روانی، اجتماعی، رفتاری و پزشکی بایستی از این توانبخشی بهره گیرد.اهداف: هدف از این مطالعه ی مروری بررسی پژوهش های انجام شده در زمینه تغییر سبک زندگی بیماران قلبی در پاندمی کووید ۱۹ می باشد.روش: برای انجام این مطالعه مروری، در پایگاه های داده ی علمی به زبان انگلیسی Scopus, , Web of science Pubmed و Google Scholar با کلیدواژه های "Life Style"' "Heart Diseases" "&RYLG۱۹"' "/LIHVW\OH FKDQJHV"' "FRURQDYLUXV SDQGHPLF" و پایگاههای فارسی SID و CIVLICA جستجو شد. مطالعاتی که فاکتور های موثر بر تغییر سبک زندگی بیماران قلبی در پاندمی کووید ۱۹ را مورد بررسی قرار داده بودند، طبق معیار های ورود و خروج انتخاب شدند.یافته ها: به نظر می رسد افراد مبتلا به CVD که دارای مشکلاتی همچون فشار خون و دیابت هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری و مرگ و میر ناشی از COVID-۱۹ می باشند. اختلال در دسترسی به مراقبت و مداخلات پیشگیرانه برای این افراد پرخطر و تاخیر یا به تعویق انداختن این ملاقات ها می تواند عواقب قابل توجهی داشته باشد. علاوه بر این، تغییرات در عادات سبک زندگی با فاصله گذاری اجتماعی، قرنطینه و عواقب روانی آن همچون افزایش استرس اجتماعی ، اضطراب ناشی از ابتلا به بیماری COVID-۱۹ ممکن است بر افراد مبتلا به CVD تاثیر منفی بگذارد. همچنین وجودفشار خون بالا با افزایش قابل توجه خطر ابتلا به بیماری شدید COVID-۱۹ مرتبط است. برای تعدیل مشکلات بیماران قلبی، مراقبت های بیماران از طریق بهداشت از راه دور به جای تاخیر یا به تعویق انداختن مراقبت ها بایستی ادامه یابد. راهبردهای تطبیقی برای توانبخشی قلبی بایستی اجرا شوند، از جمله توانبخشی قلبی مبتنی بر خانه، که به طور بالقوه شامل پلتفرم های نوآورانه است نتیجه گیری: کووید ۱۹بر تمام ابعاد زندگی مردم اثر گذاشته است. این تاثیر بر بیماران مزمن مانند بیماران قلبی بیشتربوده است و باعث تغییر در سبک زندگی این بیماران در طول همه گیری COVID-۱۹ شده است بنابراین مراقبتهای نوین بایستی برای بهبود ارائه مراقبتهای قلبی عروقی مبتنی بر دستورالعمل و پیروی از توصیههای مرتبط با سبک زندگی به کار گرفته شود و تقویت شود. همه گیری COVID-۱۹ ارزش مراقبت شخصی از راه دور و در منزل را افزایش داده است. بنابراین تاثیر این روش بر چشمانداز CR در آینده بیشتر مشخص خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شکوفه زمانی
دانشجوی پرستاری، گروه پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد، ایران.
صدیقه زمانی
دانشجوی پرستاری، گروه پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد، ایران.
محدثه زمانیان
دانشجوی پرستاری، گروه پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد، ایران.
لیلاسادات کهنگی
مربی ، گروه پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزادسلامی، نجف آباد، ایران