کنترل زیستی کپک خاکستری و انگیزش پاسخ های دفاعی در گیلاس رقم تک دانه مشهد توسط باکتری Bacillus subtilis و اسانس مرزنجوش
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 185
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRSHS-22-4_007
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
کپک خاکستری یکی از مهم ترین عوامل بیماری زای میوه گیلاس محسوب می شود. در پژوهش حاضر، توانایی مهار زیستی قارچ های بیمارگر توسط باکتری آنتاگونیست و تاثیر افزودن اسانس مرزنجوش بر رشد قارچ بیمارگر ارزیابی گردید. براساس نتیجه ها، با افزایش غلظت اسانس میزان رشد قارچ ها کاهش پیدا کرد. در شرایط درون بدنی (In vivo)، میوه های گیلاس با سوسپانسیون قارچ بیمارگر به غلظت ۱۰۵ هاگ در میلی لیتر آلوده سازی شدند، سپس به طور جداگانه با سوسپانسیون با غلظت ۱۰۸ یاخته در میلی لیتر سویه منتخب باکتری آنتاگونیست و اسانس مرزنجوش در ۵ سطح تیمار شدند و پارامترهای کیفی در سه زمان صفر، ۱۵ و ۳۰ روز مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه ها نشان داد که تیمار باکتری باسیلوس و اسانس مرزنجوش در غلظت ۷۵۰ میکرولیتر در لیتر موثرترین تیمار در افزایش میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز بودند. میزان فنول کل و محتوای آنتوسیانین در غلظت ۱۰۰۰ میکرولیتر در لیتر بعد از گذشت ۳۰ روز بیشترین مقدار را داشتند. بالاترین میزان آنزیم پلی فنول اکسیداز بعد از گذشت ۱۵ روز در غلظت ۷۵۰ میکرولیتر در لیتر ثبت شد. براساس نتیجه های پژوهش حاضر، سازوکار باکتری B. subtilis و اسانس مرزنجوش در کنترل کپک خاکستری گیلاس به احتمال ناشی از انگیزش مقاومت در میوه گیلاس و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد.
کلیدواژه ها:
Antioxidant ، Bio-inhibition ، Defense system ، Phenolic compounds ، Phenylalanine ammonia lysis ، آنتی اکسیدان ، ترکیب های فنولی ، فنیل آلانین آمونیالیاز ، سیستم دفاعی ، مهار زیستی
نویسندگان
چنور حسینی
Urmia University
محمدرضا اصغری
Urmia University
مریم خضری
Education and Extension Organization (AREEO)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :