بررسی میزان خورندگی و پایشکیفی منابع آب شهرستان شاهرود با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی GIS
محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,015
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH11_048
تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1391
چکیده مقاله:
آب یکی از عجیب ترین پدیده های آفرینشو گواراترین نوشیدنی است. منابع تامین کننده آب شرب اغلب چاهها و قنات ها می باشند. در این مقاله سعی شده است روند تغییرات کیفیت منابع آب طی سالهای 85 و 86 بررسی گردد و تیپ آب و میزان خورندگی آن تعیین شود. با بدست آوردن میانگین نتایج چهار فصل، در سالهای مورد مطالعه هر یکاز آیتم های شیمیایی و فیزیکی به صورت پهنه بندی رنگی در محیط Arc view ترسیم گردید. سعی شده قسمتی از این پهنه بندی ها در این مقاله نشان داده شود. نمودارهای تعیین ضریب همبستگی هر یکاز آیتم ها ترسیم و مشخصشد بعضی از آیتم ها نسبت به سال قبل تغییرات معنی داری داشته اند. علت هریکاز تغییرات بررسی شد. البته شایان ذکر است که هیچ یکاز منابع تامین کننده آب شهر بالاتر از حد مجاز تعریف شده در استاندارد(نشریه شماره 1053 موسسه استاندارد کشور) نمی باشد. برای تعیین تیپ آب، هریکاز نتایج بدست آمده را که بر حسب میلی گرم بر لیتر می باشد باید به میلی اکی والان تبدیل کنیم. با توجه به تعاریف موجود، تیپ آب منابع شهرستان در رده کلرور سدیکقرار گرفته اند. از نظر خوردگی منابع آبی از چند روش مورد بررسی قرار گرفته شد.طبق روش لانژلیر 57 درصد از منابع آب کمی خورنده و مابقی بسیار خورنده هستند. بر اساس روش Aggressive منابع حالتی متوسط دارند یعنی نه رسوبگذار و نه خورنده هستند.
کلیدواژه ها:
آب ، شهرستان شاهرود ، خورندگی ، تیپ آب ، محیط Arc view ، ضریب همبستگی ، میلی اکی والان ، لانژلیر ، Aggressive ، رسوبگذار ، کلرور سدیک ، نشریه 1053 موسسه استاندارد کشور
نویسندگان
زهرا رعیتی
کارشناسکنترل کیفیتآبفای شهرستان شاهرود
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :