بررسی وضعیت آموزش کارورزی در دانشگاه فرهنگیان در دوران شیوع ویروس کرونا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش منطقه ای مسایل تربیتی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان در پسا کرونا
  • کد COI اختصاصی: RCEIPC01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کریمی

دانشجوی کارشناسی رشته آموزش علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگیان پردیس حکیم فردوسی کرج

سمیه محمودی پیام

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

هدف درس عملی آشنایی دانشجومعلمان با ساختار آموزشی و اداری آموزش و پرورش، آشنایی با وضعیت مدرسه و تدریس دانشجومعلمان و آمادگی برای حرفه معلمی پس از پایان دوره لیسانس میباشد. درس کاروزی از جمله واحدهای دانشگاه فرهنگیان است که به صورت همزمان دانشجو باید در دانشگاه و مدرسه حضور داشته باشد. با شیوع ویروس کرونا نیز آموزش عملی کارورزی، به آموزش مجازی کارورزی تغییر پیدا کرد و نوع ابزارهای مطالعه و سنجش دانشجومعلمان نیز تغییر کرد. این پژوهش به »بررسی وضعیت آموزش درس کارورزی در دانشگاه فرهنگیان در دوران شیوع ویروس کرونا« پرداخته است. روش پژوهش به کار رفته، روش پژوهش کیفی از نوع پژوهش روایی میباشد. جامعه آماری پژوهش را دانشجومعلمان رشته آموزش علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگیان پردیس حکیم فردوسی البرز و دانش آموزان سال یازدهم علوم انسانی دبیرستان شهید ثمری ملارد تهران تشکیل میدهند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای ۷ نفر از آنان انتخاب شدند. شیوه جمع آوری اطلاعات بر اساس یادداشتهای میدانی از تجربه بر اساس مصاحبه و تجربه زیسته نگارنده به دست آمده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که زیرساختهای نامناسب پلتفرم های ایرانی مانند سیستم اسکای روم و شاد از نگاه جامعه هدف، عدم استفاده از روشهای نوین تدریس توسط معلم و عدم مشارکت موثر بین دانش آموزان و اساتید از جمله مهمترین عوامل ضعف آموزش مجازی در تجربه به دست آمده در دوران کارورزی میباشد.همچنین استفاده از روشهای وبینار و روش تدریس تعاملی در آموزش مجازی کارورزی و تعامل با اساتید از جمله نقاط قوت آموزش مجازی واحد کارورزی میباشد.

کلیدواژه ها

کارورزی، آموزش مجازی، شبکه شاد، دبیرستان ثمری، دانشگاه فرهنگیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.