مدل مفهومی شبک ه همکاری نهادی در زمین ه سیاست گذاری نوآوری ( موردمطالعه : دانشگاه تهران )

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: ENTCONF05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مبینی دهکردی

معاون دانشگاه تهران و رئیس سازمان توسعه و سرمایه گذار ی دانشگاه تهران، دانشیار گروه کارآفرینی فناورانه دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

امین فراهانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی گرایش نوآوری تکنولوژی، پردیس فارابی، دانشگاه تهران

روح اله قاسمی

مشاور معاون دانشگاه تهران، دانش آموخته دکتری مدیریت تولید و عملیات، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

بهاره ماه بانوئی

مدرس مدعو دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، دانش آموخته دکتری مدیریت رفتار سازمانی، پردیس فارابی دانشگاه تهران

چکیده

زمینه- دانشگاه های کارآفرین نقش کلیدی در ایجاد شبکه های نوآوری بین دانشگاه، دولت، و صنعت دارند؛ بنابراین شناسایی حوزه های سیاستگذاری نوآوری در این مارپیچ سه گانه برای حل مسائل واقعی جامعه راه گشاست. دانشگاه تهران جزو اولین دانشگاه هایی است که اقدامات درخور توجهی برای حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین را در دستور کار خود قرار داده است. وجود دانشکده کارآفرینی، پارک علم و فناوری، اولین صندوق جسورا نه دانشگاهی ایران، طرح توسعه دانشگاه تهران جزو مهمترین تلاش های آگاهانه دانشگاه تهران در این زمینه است. هدف- این پژوهش به دنبال شناخت ابعاد و مصادیق سیاستگذاری نوآوری در روابط بین دانشگاه، صنعت و دولت است تا نقش دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه کارآفرین در شکل گیری اکوسیستم همکاری نهادی متشکل از شبکه های نوآوری تبیین گردد. روش- برای این کار پس از انجام مصاحبه با خبرگان و مدیران دانشگاهی ابعاد و شاخص های مدل شبکه همکاری نهادی در حوزه سیاستگذاری نوآوری شامل ۱۸ شاخص تعیین شد. پس از بررسی روایی محتوا و توزیع نمونه پیش آزمون، پایایی پرسشنامه تایید گردید. در ادامه پرسشنامه طراحی شده بین مدیران، کارشناسان و متخصصان دانشگاه تهران به صور ت الکترونیکی توزیع شد که در نهایت ۳۳۸ پرسشنامه تکمیل شده مبنای تحلیل قرار گرفت. پس از انجام تحلیل عاملی اکتشافی، با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل عاملی تاییدی انجام شد. یافته ها- در نهایت مدل مفهومی شب که همکاری نهادی «دانشگاه تهران، صنعت و دولت» در زمینه سیاست گذاری نوآوری طراحی و تبیین شد. نتیجه گیری - این پژوهش حوزه های همکاری نهادی بین دولت، صنعت و دانشگاه را در زمینه سیاستگذاری نوآوری برای دانشگاه تهران روشن کرده است.

کلیدواژه ها

سیاستگذاری نوآوری، شبکه همکاری نهادی، مارپیچ سه گانه، مدل سازی معادلات ساختاری، دانشگاه تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.