ساخت حسگر پارچه ای سیگنال قلب توسط چاپ و لایه نشانی فلز مس روی پارچه پلی استر
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 229
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAME-34-2_010
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
دردهه های اخیر پیشرفت های قابل توجهی در زمینه تجهیزات پزشکی قابل پوشش صورت گرفته است، آینده ای که درآن تمامی علائم حیاتی بشر از یک لباس توسط فرد دریافت شود، باوری است که امروزه در اندیشه و عمل پژوهشگران است. در راستای دست یابی به این امر، منسوجات باید از مقاومت الکتریکی پایین و یکنواختی در سطح برخوردار باشند، زیرا برقراری ارتباط بین اجزاء منسوج الکترونیکی نیازمند وجود هدایت الکتریکی در منسوج است. یکی از روش های اقتصادی و مناسب برای کاهش مقاومت الکتریکی منسوجات چاپ طرح های رساناست که با این روش منسوج از یکپارچگی و راحتی بالایی برخوردار است. حسگر طراحی شده در این مقاله، بر پایه چاپ تخت ماده فعال کننده و لایه نشانی الکترولس فلز مس است. نتایج به دست آمده در این بررسی، نشان داد که برای واکنش فلز مس در حمام لایه نشانی شرایط قلیایی لازم است (۵/۸pH= )و بهترین دما برابر با ۷۰ درجه سانتی گراد است. میزان مقاومت الکتریکی به دست آمده در این روش ۰۸/۰ اهم بر سانتی متر مربع است که این مقدار مقاومت الکتریکی برای الکترود دریافت کننده سیگنال های بیوالکتریک مناسب است. نتایج به دست آمده از آزمایش دریافت سیگنال قلب و مقایسه آن با الکترود مرجع دستگاه الکتروشوک مانیتورینگ، نشان دهنده کیفیت بسیار بالای سیگنال های دریافتی است. به کار بردن این حسگرهای چاپ شده بر سطح منسوج به علت انعطاف پذیر بودن منجر به راحتی در پوشش و آزادی عمل بیش تر کاربر خواهد شد.
کلیدواژه ها:
Copper electroless ، Screen printing ، Bioelectric signal ، Flexible electrode ، لایه نشانی الکترولس فلز مس ، چاپ تخت ، سیگنال های بیوالکتریک ، الکترود انعطاف پذیر
نویسندگان
فاطمه حقدوست
University of Guilan, Rasht , Guilan, Iran
وحید متقی طلب
University of Guilan, Rasht , Guilan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :