بررسی اثر حضور آلومینیوم اضافی در مخلوط پودری TiO۲-Al و نوع ماده جاذب در ساخت ریزموجی کامپوزیت TiAl/Al۲O۳
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 162
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAME-34-4_006
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
در این پژوهش کامپوزیت TiAl/Al۲O۳بهروش فعالسازی مکانیکی مخلوط پودری TiO۲-Al و گرمایش ریزموجی (مایکروویو) به دست آمد. مخلوط پودری اولیه به همراه مقادیر مختلف آلومینیوم اضافی آسیاب کاری و پس از فشردهسازی به شکل قرصهای استوانهای، تحت گرمایش ریزموجی قرار گرفت. اثر میزان آلومینیوم اضافی و هم چنین نوع ماده کمکی جاذب امواج ریزموج (گرافیت و کاربید سیلیسیم) بر زمان اشتعال نمونه ها و ترکیب فازی کامپوزیت ساختهشده مورد بررسی قرار گرفت. از تحلیل های XRD و SEM برای بررسی محصولات ساخته شده استفاده شد. نتایج تحلیلهای فازی نشان داد که بدون حضور آلومینیوم اضافی در مخلوط پودری اولیه، فاز TiAl به مقدار بسیار کم تشکیل می شود و به جای آن فاز Ti۳Al شکل میگیرد، در حالیکه با حضور ۱۰ درصد وزنی آلومینیوم اضافی، میتوان به فاز TiAl دست یافت. هم چنین نتایج نشان داد که دفن کردن قرص نمونه در پودر گرافیت نسبت بهقرار دادن آن میان دو بلوک کاربید سیلیسیم، موجب ساخت سریعتر کامپوزیت با تکرارپذیری بالاتر می شود.
کلیدواژه ها:
Titanium Aluminide-Alumina composite ، Combustion synthesis ، Microwave heating ، Microwave susceptor ، کامپوزیت تیتانیم آلومیناید-آلومینا ، سنتز احتراقی ، گرمایش ریزموجی (مایکروویو) ، مواد جاذب امواج ریزموج
نویسندگان
پریسا رادمهر
Department of Metallurgical and Materials Engineering, Iran University of Science and Technology, Tehran, Iran
علیرضا ذاکری
Department of Metallurgical and Materials Engineering, Iran University of Science and Technology, Tehran, Iran
سمیه اعلم الهدی
Department of Metallurgical and Materials Engineering, Iran University of Science and Technology, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :