بررسی میزان ابتلاء به عفونت های پس از ترانسفوزیون در کودکان تالاسمیک شهر همدان
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1379
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 160
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-7-3_002
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
هدف از این مطالعه تعیین فراوانی عفونت های ناشی از هپاتیت C , B و ایدز در کودکان مبتلاء به تالاسمی ماژور که مکرر خون می گیرند و ارتباط آن با تعداد دفعات تزریق خون و وجود آماس کبدی می باشد.
این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی می باشد که در سال ۱۳۷۵ انجام گردیده ، جامعه آماری آن را ۵۳ نفر از کودکان زیر ۱۵ سال مبتلاء به تالاسمی ماژور در شهر همدان تشکیل می دادند و روش مطالعه ، پرکردن پرسشنامه و انجام آزمایشات ALT و HBsAg و HBsAb وanti-HCV وanti-HIV برای تمامی کودکان مورد بررسی بود .
از ۵۳ کودک مورد بررسی ، ۲۲ نفر (۵/۴۱%) ، ALT بالا داشتند ، در ۱۸ بیمار (۳۴%) تست anti-HCV مثبت و در بقیه آنها این تست منفی بود . در کلیه بیمارانی که تست anti-HCV مثبت داشتند ALT نیز بالا بود .در تمامی افراد مورد بررسی HBs.Ag و anti-HIV منفی بود .
در کلیه افرادی که تست anti-HCV مثبت بود ، ALT نیز بالا گزارش شده بود ، این مسئله تاکیدی بر هپاتیت مزمن در این بیماران می باشد . در کلیه بیماران تست anti HIV منفی بود که نشانگر شیوع پائین ایدز در همدان می باشد.
کلیدواژه ها:
Acquired Immunodeficiency Syndrome / beta - Thalassemia / Hepatitis B / Hepatitis C ، تالاسمی بتا / سندرم کاهش ایمنی اکتسابی / هپاتیت ب / هپاتیت ث
نویسندگان