بررسی تاثیر طرح تحول نظام سلامت و تعرفه گذاری بر اساس کتاب ارزشهای نسبی بر وضعیت اقتصادی دپارتمان قلب: مطالعه موردی در یک بیمارستان بزرگ آموزشی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-16-2_002

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: بیمارستان ها بخش مهمی از منابع نظام سلامت را به خود اختصاص می دهند و هدف بسیاری از اصلاحات در نظام سلامت ارتقای عملکرد بیمارستانها است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر طرح تحول نظام سلامت و تعرفه گذاری بر اساس کتاب ارزش های نسبی بر عملکرد دپارتمان قلب بیمارستان امام رضا (ع) مشهد انجام شده است. مواد و روش کار: این پژوهش توصیفی- مقطعی به روش هزینه یابی مبتنی بر فعالیت (Activity Based Costing -ABC) در دپارتمان قلب بیمارستان امام رضا (ع) که مشتمل بر بخش های اتاق عمل آنژیوگرافی، پس از آنژیوگرافی،جنرال قلب و سی سی یو می باشد، انجام شده است. داده های درآمدی، هزینه ای و عملکردی (تخت روز اشغالی، تخت روز کل، تعداد ترخیص شدگان و متوسط مدت اقامت) در کاربرگ های طراحی شده وارد شده و با استفاده از آمار توصیفی و به کمک نرم افزار اکسل تحلیل شد. یافته ها: کل درآمد اختصاصی دپارتمان بعد از طرح تحول (۳۱%) و بعد از تغییر ارزش نسبی نسبت به قبل از آن( ۲۹% ) افزایش یافت است. کل منابع دولتی اختصاص یافته به دپارتمان بعد از طرح تحول( ۱۰۴%) و بعد از تغییر ارزش نسبی نسبت به قبل از آن( ۱۰% ) افزایش یافت. کل درآمد اختصاص یافته به دپارتمان بعد از طرح تحول( ۳۹% ) و بعد از تغییر ارزش نسبی نسبت به قبل از آن( ۲۶% ) افزایش یافت. بیشترین افزایش درآمد مربوط به درآمد اتاق عمل بعد از ارزش نسبی بوده است (۲۰۳%). کل هزینه دپارتمان بعد از طرح تحول ( ۲۱% )و بعد از تغییر ارزش نسبی به قبل از آن (۳۱)% افزایش یافت. بیشترین افزایش هزینه مربوط به پرداختی به پزشک بعد از تغییر ارزش نسبی بوده است (۹۷%). به صورت کلی درآمد منهای هزینه ماهانه قبل از طرح تحول ۱۳۵ میلیون ریال بود که بعد از طرح تحول به ۳/۴۵۲ میلیون ریال و بعد از تغییر ارزش نسبی به ۳/۲۵۷ میلیون ریال رسید. بحث و نتیجه گیری: طرح تحول بر شاخص های مالی و عملکردی دپارتمان قلب بیمارستان امام رضا (ع) مشهد تاثیر مثبت داشته است. این تاثیر در بین اقلام درآمدی و هزینه های مختلف، به صورت یکسان نبوده است.  

نویسندگان

حسین ابراهیمی پور

Health Sciences Research Center, School of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

علیرضا رضازاده

School of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

سمیرا علیانی

School of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

علی خورسند وکیل زاده

Faculty of Compelementary and Chines Medicine. Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

سمیه فضائلی

School of Paramedical Sciences, Mashhad, University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

مینا جعفری

School of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

آرزو شعبانی فر

School of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

مهدی یوسفی

School of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rezapour A, Ebadi Fard Azar F, Arabloo J. Cost Analysis ...
  • ۶.Heidenreich PA, Trogdon JG, Khavjou OA, Butler J, Dracup K, ...
  • Haque A, Naveed-ur-Rehman Siddiqui RK, Hoda M, Lakahni G, Hooda ...
  • نمایش کامل مراجع