بررسی کارآیی فرآیند انعقاد الکتریکی در حذف باکتری های کلیفرم از فاضلاب بیمارستانی
محل انتشار: مجله پژوهش در علوم پزشکی، دوره: 3، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 282
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NHJ-3-2_004
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بیمارستان ها، به عنوان یکی از مهمترین سازمانهای اجتماعی، نقش عمدهای در تامین، حفظ و ارتقای سلامت افراد جامعه دارا می باشند. فاضلاب های بیمارستانی دارای انواعی از آلاینده ها شامل ترکیبات شیمیایی خطرناک و میکروارگانیسمهای بیماریزا هستند. هدف از این پژوهش، بررسی کارایی فرآیند انعقاد الکتریکی در حذف باکتریهای کلی فرم از فاضلاب بیمارستانی می باشد.
روش کار: نمونههای فاضلاب به صورت نمونه برداری لحظهای، قبل از واحد کلرزنی از تصفیه خانه یکی از بیمارستانهای شهر بابل دریافت شد. بررسی فرایند انعقاد الکتریکی در شرایط مختلف، شامل اختلاف پتانسیل الکتریکی (۱۰، ۲۰ و ۳۰ ولت)، زمان تماس (۳۰، ۶۰ و ۹۰ دقیقه) و نوع الکترود (آهن گالوانیزه و آلومینیوم) انجام شد. قبل و بعد از انجام فرایند و بعد از تهنشین شدن لخته ها، از میانه رآکتور نمونه ها برداشت و سپس آزمایش های تخمیر ۱۵ لولهای جهت شناسایی باکتری های کلی فرم انجام گردید.
یافته ها: حداکثر درصد حذف باکتریهای کلی فرم توسط الکترودهای آهن گالوانیزه و آلومینیوم به ترتیب ۷/۹۹% و ۸/۹۵% بوده است. با افزایش اختلاف پتانسیل الکتریکی و زمان تماس، درصد حذف باکتریهای کلی فرم در فاضلاب، توسط الکترود آهن گالوانیزه افزایش یافت. به طورکلی، الکترود آهن گالوانیزه در حذف باکتری های کلی فرم در فاضلاب، عملکرد بهتری نسبت به الکترود آلومینیوم در زمان تماس بیشتر از ۶۰ دقیقه داشته است.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش مبین آن است که فرایند انعقاد الکتریکی، یک روش موثر در حذف کلی فرم ها از فاضلاب بیمارستانی بوده و می تواند به عنوان یک روش گندزدایی تکمیلی مطرح باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زینب غلامی
Babol University of Medical Sciences
عبدالایمان عموئی
Babol University of Medical Sciences
حسینعلی اصغرنیا
Babol University of Medical Sciences
سید حوریه فلاح
Babol University of Medical Sciences
هاجر طبری نیا
Babol University of Medical Sciences
فاطمه اصغرزاده
Babol University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :