بررسی سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت وا رتباط آن با مسخصات دموگرافیک در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی فاطمه الزهرا رامسر
محل انتشار: مجله پژوهش در علوم پزشکی، دوره: 2، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 222
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NHJ-2-2_002
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: یکی از دوره های حساس از نظر انجام رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، دوره جوانی می باشد. با توجه به اهمیت بررسی کیفیت زندگی به عنوان یکی از شاخصهای مهم سنجش سلامت و اهمیت بررسی ابعاد آن و به ویژه با توجه به اهمیت بررسی تاثیر سبک زندگی، مطالعه حاضر با هدف بررسی مولفه های سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در دانشجویان انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش مقطعی و از نوع توصیفی -تحلیلی می باشد. جامعه مورد بررسی شامل ۲۰۰ دانشجوی دانشکده پرستاری فاطمه زهرا (س) رامسر در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ بودند که به روش سرشماری وارد مطالعه شده اند. روش جمع آوری داده ها عبارتست از یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته با تایید روایی و پایایی قبلی که توسط واحدهای مورد مطالعه در قالب مصاحبه با انعطاف پذیری متوسط تکمیل شده است. داده ها با استفاده از SPSS۲۰ مورد آنالیز قرار گرفتند. )
یافته ها: میانگین نمره کل سبک زندگی سالم در دانشجویان ۲۰/۰۱±۹۶/۱۲۹ بود. در این مطالعه، دانشجویان بالاترین امتیاز را در بعد مسئولیت پذیری درباره سلامت، کسب نمودند که می تواند به دلیل رشته تحصیلی و سطح بالای آگاهی آنان درباره مسائل بهداشتی باشد. بین فعالیت جسمانی و جنسیت (۰/۰۲۸=P) و همچنین بین فعالیت جسمانی و محل سکونت، رابطه معنی داری برقرار بود؛ به این صورت که دانشجویان خوابگاهی به طور معنی داری کمتر از دانشجویانی که با خانواده (۰/۰۴=P) و با دوستان (۰/۰۰۹=P) زندگی می کردند، فعالیت جسمانی داشتند.
نتیجه گیری: میانگین نمره سبک زندگی در دانشجویان ساکن خوابگاه در محدوده پایینی قرار داشت؛ بنابراین طراحی و اجرای مداخلات آموزشی استاندارد و نیز برقراری سیستم های حمایتی مختلف در ابعاد تغذیه ای، تفریحی، فرهنگی و رفاهی ضرورری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آرش رهبر
Babol University of Medical Sciences
سید جلیل سیدی اندی
Babol University Of Medical Science
ندا احمدزاده
Tehran University Of Medical Science
شکوفه درخور
Babol University Of Medical Science
بیژن احمدزاده
Babol University Of Medical Science
حوریه یوسفی روشن
Babol University Of Medical Science
همت قلی نیا
Babol University Of Medical Science
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :