بررسی الگوی مصرف غذایی در سالمندان امیرکلا
محل انتشار: مجله پژوهش در علوم پزشکی، دوره: 2، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NHJ-2-1_005
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
-سابقه و هدف: سالمندی شامل یک سری تغییرات طبیعی پیشرونده و غیرقابل برگشت بیولوژیکی است که عادات غذایی خوب و انتخاب مواد غذایی مناسب در این دوران نقش مهمی در سلامت جسم و روان و پیشگیری از بیماریها ایفا مینماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی الگوی مصرف غذایی در سالمندان امیرکلا بوده است.
مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی بر روی ۱۰۱۷ سالمند بالای ۶۰ سال امیرکلا انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق ۳ پرسشنامه مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه بسامد خورال (تکرر مصرف غذا) و پرسشنامه تنسنجی بوسیله پرسشگران آموزش دیده به روش مصاحبه چهره به چهره انجام شد.
یافته ها: در این بررسی، ۳/۵۹% سالمندان مرد و ۷/۴۰% زن بودند. میانگین، میانه و مد سن افراد مورد مطالعه ۷۰ سال بوده است. ۲/۹% افراد دارای اضافهوزن و ۶/۴۱% دچار کمبود وزن بودند. پرمصرفترین ماده غذایی مصرفی در ماه در بین سالمندان نان و برنج و کم مصرفترین ماده غذایی مصرفی گوشت قرمز و غذاهای شیرین بود. ارتباط معنیداری بین سن و جنسیت با شاخص توده بدنی وجود داشت (به ترتیب ۰۰۲/۰P= و ۰۰۱/۰P=).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این بررسی بهبود عادات غذایی و فعالیت مناسب در طی این دوران در جهت ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان ضروری است که باید در برنامهریزی های کشوری مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید رضا حسینی
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
سیدعلیرضا تقیان جماالدین کلایی
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
سیدمحمدتقی حمیدیان دیوکلایی
گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
سهیل ابراهیم پور
مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
پروین سجادی کبودی
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :