نقش و جایگاه آموزش مدیریت استرس در بین دانش آموزان دوره متوسطه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین درحوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF06_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فراشبندی

دکتری گروه فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

حمیده آقایی بوشهری

دانشجوی کارشناسی گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

هدف از انجام این مقاله نقش و جایگاه آموزش مدیریت استرس در بین دانش آموزان دوره متوسطه می باشد که با استفاده از منابع کتابخانه ای و به روش توصیفی و تحلیلی به نگارش در آمده است. آموزش مدیریت استرس یکی از روش های مناسب برای ارتقای سازگاری تحصیلی، رضایتمندی تحصیلی و تاب آوری دانش آموزان می باشد. آموزش مهارت مدیریت استرس به طیف وسیعی از تکنیکها و روش های رواندرمانی اشاره دارد که به هدف کنترل سطح استرس فردی و به خصوص استرس مزمن، و بهبود عملکرد روزانه فرد طراحی شدهاند. استرس علائم فیزیکی و ذهنی بسیاری دارد که بر اساس فاکتورهای موقعیتی هر فرد متغیر است. این علائم میتوانند از کاهش سلامتی جسمی تا افسردگی متغیر باشند. فرایند مدیریت استرس در دنیای مدرن امروز به عنوان یکی از کلیدهای ساختن زندگی شاد و موفق معرفی شده است. از آنجایی که زندگی امروز ما را دائما با وظایف و رویدادهای مختلف به چالش میکشد، آموزش مهارت مدیریت استرس تعدادی از روشها را برای مدیریت براضطراب و حفظ سلامتی عمومی ارائه میکند. بسیاری از روشهای عملی مدیریت استرس شناخته شده و در دسترس عموم قرار دارند، برخی از آنها توسط متخصصین سلامتی اعمال میشود و برخی دیگر توسط خود فرد باید به کار گرفته شوند. اینها روشهایی هستند که به فرد کمک می کنند سطح استرسش را پایین بیاورد، در خود احساسات مثبت ایجاد کند. بنابراین، با توجه به مطالب ارائه شده، راهکار های نقش و جایگاه آموزش مدیریت استرس در بین دانش آموزان مقطع متوسطه داشته باشد که در این مقاله به بررسی ابعاد آن پرداختیم.

کلیدواژه ها

مدیریت استرس، دانش آموزان مقطع متوسطه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.