تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید و مصرف کافئین بر بیان گلیکوژن سنتاز و میزان گلیکوژن کبدی موش های بزرگ آزمایشگاهی دیابتی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 297
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMED-29-5_004
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1401
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: دیابت بیماری متابولیکی شایعی است که به اختلال در سنتز گلیکوژن کبدی منجرمی شود. پژوهش حاضر به تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) و مصرف کافئین بر بیان گلیکوژن سنتاز (GYS۲) و میزان گلیکوژن کبدی موش های بزرگ آزمایشگاهی دیابتی می پردازد. مواد و روش ها: در یک مطالعه ی حیوانی بالینی- مداخله ای ۵۰ سر موش بزرگ آزمایشگاهی ویستار که با استروپتوزوسین القا دیابت شدند به ۵ گروه مساوی کنترل (C)، دیابتی (D)، دیابتی با مکمل (D+CAF)، دیابتی با تمرین (D+T)، دیابتی با مکمل و تمرین (D+CAF+T) تقسیم شدند. برنامه ی تمرین شامل هشت هفته، هفته ای ۵ جلسه (۶ تا ۱۲ وهله ۲ دقیقه ای با شدت ۹۰-۸۵ درصد سرعت ماگزیمم) بود و هفته ای پنج روز mg/kg۷۰ کافئین هیدراته تزریق شد. بعد از بیهوش کردن موش ها، بافت کبد استخراج و میزان بیان GYS۲و گلیکوژن کبدی ارزیابی شد. تحلیل داده ها با آزمون های t مستقل و تحلیل واریانس دو راهه در سطح معناداری (P<۰.۰۵) انجام شد. نتایج: القای دیابت باعث کاهش معنی دار گلیکوژن کبدی و بیان GYS۲ شد (۰۰۱/۰>P). همچنین کافئین (۰۰۱/۰>P) و HIIT (۰۲۴/۰=P) هر دو موجب افزایش معنی دار GYS۲ شدند که مصرف کافئین با اندازه اثر ۴۴ درصدی تاثیر بیشتری داشت. همچنین HIIT (۵۲۹/۰=P) و کافئین (۷۶۱/۰=P) هیچ کدام بتنهایی و در ترکیب با هم (۱۲/۰=P) موجب افزایش معنی دار گلیکوژن کبدی نشدند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق، احتمالا بتوان تمرینات HIIT و مصرف کافئین را به عنوان مداخله ی موثر در بهبود بیان GYS۲ پیشنهاد داد. هر چند اظهار نظر صریح تحقیقات بیشتری را در این زمینه می طلبد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معین نوروزی
موسسه آموزش عالی علامه قزوینی، قزوین، ایران
عباس صادقی
گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
محدثه فعال پاکدهی
گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
قاسم ترابی
گروه فیزیولوژی ورزشی. دانشگاه آیت الله آملی، امل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :