اثرات ۸ هفته تمرین هوازی تداومی و تناوبی به همراه مصرف مکمل رزوراترول بر بیان ژن هایBeclin-۱ و LC۳I-II بافت قلب رت های نر دیابتی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAHSSP-8-2_008
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1401
چکیده مقاله:
هدف: کاردیومیوپاتی دیابتی عارضه ای از دیابت نوع دو است که می تواند منجر به اتوفاژی سلولی عضله قلب از طریق پروتئین های Beclin-۱ و LC۳ شود. هدف از این پژوهش بررسی اثرات ۸ هفته تمرین تداومی و تناوبی هوازی به همراه مصرف مکمل رزوراترول بر بیان ژن هایBeclin-۱ و LC۳ بافت قلب رت های نر دیابتی بود. روش شناسی: به این منظور تعداد ۵۶ سر رت نر نژاد ویستار با میانگین (سن۵۰-۴۰ هفته و وزن۴۳۰-۳۷۳ گرم) به طور تصادفی به ۸ گروه (۷n=) کنترل (C)، دیابتی(D)، سالین(S)، رزواترول(Sup)، تمرین تداومی(E)، تمرین تناوبی HIIT))، تمرین تداومی/مکمل (E+Sup)، تمرین تناوبی/ رزوراترول (HIIT+Sup) تقسیم شدند. دیابت با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین با دوز ۵۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن انجام شد. رت های تمرین تداومی سه روز در هفته به مدت ۸ هفته و با سرعت ۱۵متر بر دقیقه تمرین کردند. پروتکل تمرین تناوبی نیز شامل ۱۰ ست یک دقیقه ای با شدت ۵۰ درصد و دو دقیقه استراحت بین ست ها بود و با سرعت ۱۴ متر در دقیقه شروع و هر هفته دو متر در دقیقه به سرعت افزوده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دو راهه در سطح ۰۵/۰≥ α تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد Beclin-۱ و LC۳ در گروه القای دیابتی کاهش معنی داری نسبت به گروه (C) سالم داشت (۰۰۱/۰P=). در مقایسه با گروه دیابتی، گروه دیابتی+تمرین+مکمل افزایش معنی داری را در Beclin-۱ و LC۳نشان داد (۰۰۱/۰ P=). نتیجه گیری: تمرینات ورزشی به همراه مصرف مکمل رزوراترول می تواند باعث افزایش فاکتورهای اتوفاژی Beclin-۱ و LC۳ شود که موجب مهار آپوپتوز و کاهش آسیب بافت قلب در بیماران دیابتی می شود.
نویسندگان
سیده زلیخا هاشمی چاشمی
استادیار گروه فیزیولوژی ورزش ، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
سوری حیدری
مربی گروه تربیت بدنی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
خسرو جلالی دهکردی
استادیارگروه فیزیولوژی ورزش، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :