تاثیر فعالیت های سازمان یافته دولتی زنان بر جایگاه فرهنگی، اجتماعی زنان شهرستان دشتستان بر اساس اسناد نویافته داخلی (۱۳۴۴-۱۳۵۷ش)
محل انتشار: دو فصلنامه جستارهای تاریخی، دوره: 12، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 220
فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HISTUDY-12-1_006
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1401
چکیده مقاله:
چکیده:با تشکیل شورایعالی زنان ایران در سال ۱۳۳۸ش، کلیه جمعیت های زنان تحت پوشش آن شورا قرار گرفت. در شهرستان دشستان نیز شورایعالی از ۱۳۴۴ش شروع به کار نمود. بعد از انحلال آن شورا، سازمان زنان برازجان در سال ۱۳۴۹ش تشکیل و کلیه امکانات شورایعالی به این سازمان منتقل گردید. مسئله پژوهش حاضر بررسی و تبیین فعالیتهای شورایعالی و سازمان زنان دشتستان در فاصله زمانی سالهای ۱۳۵۷- ۱۳۴۴ است. در این پژوهش تلاش شده است تا با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با بهره گیری از منابع اصلی کتابخانه ای، اسناد آرشیوی و تاریخ شفاهی به این پرسش اصلی پاسخ داده شود که فعالیتهای شورایعالی و سازمان زنان چه تاثیری بر جایگاه فرهنگی، اجتماعی زنان دشتستان داشته است؟دستاوردهای پژوهش نشان میدهد فعالیتهای سازمان یافته شورایعالی و سازمان زنان از طریق برگزاری کلاس های سوادآموزی، برپایی کلاس های آموزش حرفه ای، انجام جلسات مشاوره حقوقی و خانوادگی موجب شدند تا با تحت الشعاع قرار دادن افکار عمومی زنان منطقه دشتستان و تحول در نگرش فرهنگی و رفتاری آنان، موقعیت آنان را بهبود و جایگاه فرهنگی، اجتماعی اشان را ارتقاء بخشند. دستاوردهای پژوهش نشان می دهد فعالیت های سازمان یافته شورای عالی و سازمان زنان از طریق برگزاری کلاس های سوادآموزی، برپایی کلاس های آموزش حرفه ای، انجام جلسات مشاوره حقوقی و خانوادگی موجب شدند تا با تحت الشعاع قرار دادن افکار عمومی زنان منطقه دشتستان و تحول در نگرش فرهنگی و رفتاری آنان، موقعیت آنان را بهبود و جایگاه فرهنگی، اجتماعی اشان را ارتقاء بخشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پروانه شاهرخ مقدم
گروه تاریخ-دانشکده ادبیات و علوم انسانی- دانشگاه خلیج فارس- بوشهر- ایران
حبیب اله سعیدی نیا
دانشیار گروه تاریخ - دانشکده ادبیات و علوم انسانی - دانشگاه خلیج فارس - بوشهر - ایران
الهام ملک زاده
استادیار و مدیر گروه تاریخ اجتماعی و اقتصادی ، پژوهشکده تاریخ ، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ، تهران ، ایران
حمید اسدپور
استادیار گروه تاریخ - دانشکده ادبیات و علوم انسانی - دانشگاه خلیج فارس - بوشهر - ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :